«Pier Kids» av regissør Elegance Bratton.

Pier Kids på Oslo/Fusion

Hvordan er det å være svart og skeiv i New York 50 år etter Stonewall-opprøret? «Pier Kids» viser virkeligheten for utsatte ungdommer som er kastet ut hjemmefra fordi de er skeiv.

Publisert

Program mandag 28. september

KL. 16
Dokumentar: «Pier Kids»
Denne dokumentaren undersøker betydningen av det skeive miljøet, både for utsatte lhbtq-ungdommer og det øvrige miljøet som helhet.

Vi møter blant andre Casper, sårbar i sin søken etter kjærlighet samtidig som han forsøker å komme seg ut av hjemløsheten. Desaen vurderer sine alternativer for også å komme seg ut av hjemløsheten, enten ved å begå en kriminell handling eller ved å bli HIV-positiv. Krystal har funnet sitt sted i New Yorks ballroom-miljø, men når hennes valgt familie ikke kan hjelpe henne må hun flytte hjem til moren. Tett på hverandre oppdager de snart at det eneste de har felles og er enige om er sin felles kjærlighet for gospel.

I «Pier Kids» kommer vi under huden på de mest utsatte ungdommene og får oppleve hva som skjer med dem når de kastes ut hjemmefra. Over en periode på fem år får vi et levende bilde av hva det vil si å være svart og skeiv 50 år etter Stonewall-opprøret.

Kl. 16.30
Filmprogram: «Stories Untold»
7 kortfilmer. Info: «Stories Untold»

Kl.18
Dokumentar: «Ahead of the Curve»
Dette er historien om en av de mest innflytelsesrike kvinnene i den lesbiske historien, et navn som for de fleste er ukjent, men hvis arbeid har innflytelse til den dag i dag.

Kl. 19
Spillefilm: «Suk Suk»
På mesterlig og følsomt vis skildrer Yeung den diskrimineringen og isolasjonen som oppleves av eldre mennesker som lever utenfor våre tradisjonelle familiestrukturer.

Kl. 20.30
Spillefilm: «One in a Thousand»
Når den eldre Renata flytter inn i nabolaget, må 17-årige Iris overkomme sine usikkerheter for å fullt ut oppleve den første kjærligheten.

Kl. 21.30
Filmprogram: «Dark Room»
8 kortfilmer. Info: «Dark Room»

Oslo/Fusion Film Festival

Medlemskap ikke nødvendig. Ordinær billettpris kr. 100. Ungdom under 20 / studenter under 23 år: kr. 75,- Bevis vil påkreves ved kjøp og innslipp.

Merk at billetter i år kun kan kjøpes på nett, enten direkte på cinemateket.no eller via festivalens hjemmesider oslofusion.no

Alle filmene vises på Cinemateket/Filmens Hus i Dronningens gate 16 i Oslo. For fullt program, visningstider og oppdateringer:

oslofusion.no
facebook.com/oslofusion
@oslofusion på Instagram

Koronasikkerhet

Grunnet den pågående situasjonen med Covid-19 har filmfestivalen måttet gjøres mange kutt i den planlagte feiringen av 30. årsjubileet. De forholder seg til Folkehelseinstituttets anbefalinger, og i skrivende stund har de tillatelse til å bruke 89 (av 190) seter i den store salen Tancred, og 20 (av 70) i Lillebil.

Blikks publikumspris

Blikk står tradisjonen tro bak utdelingen av årets publikumspris der alle kan stemme på sine favorittfilmer i kategoriene spillefilm, dokumentar og kortfilm. Bruk stemmeseddelen som ligger på Cinemateket/Filmens hus. Av alle som stemmer, trekkes det ut tre vinnere som får hvert sitt ½-årsabonnement på Blikk til en verdi av 449 kroner.

Powered by Labrador CMS