Russland

Skeive flykter fra Russland

Etter sensur og politiaksjoner, forlater den russiske organisasjonen Coming Out landet.

Publisert

Organisasjonen Coming Out, med base i St. Petersburg, frykter at skeive vil få skylden hvis Russland taper krigen mot Ukraina.

Lederen for Coming Out, Aleksandr Voronov, sier i et intervju med Pink News at han så hva som ville skje etter at president Vladimir Putin invaderte Ukraina. Frykten for at menneskerettighetsorganisasjoner og grupper, aktivister, opposisjonspolitikere og krigsmotstandere skal erklæres som fiender av regimet er en reell frykt.

Det har allerede skjedd, ifølge Voronov.

«Den russiske stat har allerede tapt krigen. Hele verden ser hvordan Russland taper i møte med et mindre land som Ukraina. Et land russiske styremakter har forsøkt å fortelle oss er et svakt land», sier Aleksandr Voronov til Pink News.

Ifølge Voronov er det ikke et spørsmål om hvem som vinner krigen til slutt. «Spørsmålet er hvordan russiske myndigheter vil forklare grunnen til et tap. Vi frykter at skylden vil legges på menneskerettighetsorganisasjoner og aktivister, ‘utenlandske agenter’, de som bryter med ‘tradisjonelle verdier’ og alle som er imot krigen».

Coming Out jobber nå med å sende staben utenlands, og har lagt ned all fysisk aktivitet. «All aktivitet i Russland nå vil være sikreste vei til en fengselsstraff», sier Voronov.

Siden krigens start har Coming Out opplevd en sterk økning i henvendelser fra skeive som vil forlate Russland. Noen er redde for å bli sendt i krig, mens andre vil migrere for å få et bedre liv.

Ifølge Voronov er skeive ekstra sårbare, og særlig utsatt for hatkriminalitet, tjener mindre enn gjennomsnittet, sliter med mental helse og andre helseutfordringer.
«Vi går inn i en ny og mørk æra, og skeives liv vil ikke være levelig i det nye Russland».

Powered by Labrador CMS