«Your Life Is a Record» er Brandy Clarks oppbruddplate etter at hennes 15 år lange forhold tok slutt.

Lesbisk countryartist i toppsjiktet

Publisert

BRANDY CLARK (45), er en lesbisk -countryartist som befinner seg i toppsjiktet av Nashvilles fineste låtskrivere, og hun har i tillegg et stort plateselskap i ryggen, Warner Records. Hun har skrevet hits for og med andre artister i en årrekke. Blant annet den banebrytende låta «Follow Your Arrow» med Kacey Musgraves, som hyller til friheten til å være den du er uavhengig av seksuell orientering.

Lenge trodde Clark at hennes egen karriere også ville være å befinne seg i kulissene og ikke på scenen. «Jeg hadde en klar formening om at det å være homofil i country-bransjen ... det var to ting som ikke kunne kombineres. Det er en av de gangene jeg virkelig har vært veldig glad for å ta feil», forteller hun i podkasten LGBTQ & A, der hun også takker folk som kd lang, Chely Wright, Ty Herndon for å ha gått foran.

«Men da Ty og Chely kom ut av skapet, tror jeg folk i bransjen sannsynligvis så på det som et karriereselvmord», sier Clark, som karakteriserer seg som en «late bloomer».

Etter sin tredje kritikerroste albumutgivelse i mars i fjor, er Clark blitt eksempel på at det er mulig å være både en skeiv og suksessfull artist i Nashville. I år var hun også nominert til to Grammy-priser; for beste country-album med «Your Life Is a Record» og for beste country solo-opptreden for «Who You Thought I Was». Selv om hun ikke vant, er nominasjonene en enorm anerkjennelse av henne som artist, og som åpen lesbisk.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS