Hiv

Modernas hivvaksine testes på mennesker

Publisert Sist oppdatert

.

Legemiddelselskapet Moderna har under pandemien jobbet med en hivvaksine basert på samme mRNA-teknologi som selskapets koronavaksine.

Det er for tidlig å si noe om vaksinens effekt, men Moderna har i forrige uke innledet en studie der de tester vaksinens effekt på mennesker. Tidligere studier av vaksinen har gitt veldig lovende resultater, ifølge MIC.

«Jeg har sett mange vaksinestudier komme og gå innen hivfeltet, og med tiden har jeg blitt mindre optimistisk på at man finner en vaksine som gir full beskyttelse. Men mRNA-teknologien fungerer bra så jeg er forsiktig optimist», sier immunitetsforsker Marcus Buggert til Aftonbladet.

Det har lenge blitt gjort forsøk på å utvikle en vaksine som beskytter mot hivsmitte. Dette har vist seg å være ekstremt vanskelig fordi viruset er i konstant mutasjon. Håpet er at den nye mRNA-teknologien vil endre dette.

«I dag snakker vi om ulike varianter av koronaviruset, som for eksempel omikron. Men omikron er ingenting sammenlignet med hvordan hivviruset har mutert. Det finnes uendelig mange flere varianter av hiv enn av covid-19.»

.

Powered by Labrador CMS