Sport

Oslo Pride vil gi homopris til Patrick Berg

Fotballspiller Patrick Berg har fått mye ros for å irettesette en tilskuer som drev med homohets. Supporteren er nå utestengt, og Berg hylles av Oslo Pride.

– Vi har et genuint ønske om at alle skal kunne ha gode og flotte opplevelser i idretten uavhengig av hvem man er eller hvem man elsker, sa Oslo Pride-leder Dan Bjørke til Blikk da Pride Week gikk av stabelen på Jordal Amfi i februar. Nå forventer han at Norges fotballforbund tar samme grep.
Publisert

Etter eliteserieoppgjøret mellom Kristiansund og Bodø/Glimt forrige helg sa Patrick Berg at han opplevde homofobe rop fra tribunen.

Nå er supporteren utestengt. Det opplyste Kristiansund på sitt nettsted.

«I vår klubb er det nulltoleranse for diskriminering og hets på bakgrunn av hudfarge, nasjonalitet eller etnisitet, religion og seksuell legning, og andre hatefulle ytringer», skriver klubben.

KBK forteller videre at de har gjort undersøkelser etter søndagens hendelse, og at de gjennom videobilder og forklaringer fra vitner har identifisert en person som vil få reaksjon i henhold til klubbens sanksjonsreglement.

«KBK vil samtidig beklage til Bodø/Glimt og takke Patrick Berg for hans reaksjon på hendelsen. Dette hjelper oss med å fjerne uønsket atferd fra våre tribuner», heter det i pressemeldingen.

Den utestengte supporteren må også gjennom et holdningsendringsprogram før han eventuelt får adgang til stadion igjen.

Oslo Pride hyller Patrick Berg etter at han tok til motmæle mot hetsen.

«Patrick Berg bør få alle homoprisene de neste 10 årene for det han gjorde på banen. Han svarte kontant på homohets og det er virkelig det vi trenger når det er homohets på tribunen», sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke til NRK.

Mens Berg får hyllest, er Oslo Pride kritisk til Norges fotballforbund. Oslo Pride-lederen mener forbundet ikke gjør nok med å få bukt med homohets, og savner konkrete tiltak.

«Fotballforbundet må komme på banen og vise hvordan de skal jobbe langsiktig for å få bukt med homohets», sier Bjørke.

Pride Week på ishockeybanen

Oslo Pride har i det siste samarbeidet med flere ligaer, idrettslag og supporterklubber om mangfold.

I februar i år gikk Elitehockey Ligaen sammen med Oslo Pride for å sette fokus på mangfold og inkludering i hele ishockeymiljøet, og da braket det løs med Pride Week i hallene.

Elitehockeyligaen er den øverste divisjonen for ishockey i Norge, og de ti lagene, i tillegg til kvinneligaen Bambusa, inngikk et samarbeid med Oslo Pride.

– Elitehockeyligaen går foran med et meget godt eksempel. De tar virkelig dette på alvor, og har et genuint ønske om at alle skal kunne ha gode og flotte opplevelser i idretten uavhengig av hvem man er eller hvem man elsker, sa Oslo Pride-leder Dan Bjørke til Blikk under Pride Week-kampen på Jordal Amfi i februar.

 

 

 

Powered by Labrador CMS