Urix

Ny «anti-woke» lhbt-forening i Danmark

Dansk Regnbueråd mener det bare finnes to kjønn og omtaler seg selv som «et tverrpolitisk, anti-woke alternativ til LGBT+ Danmark».

Logoen til Dansk Regnbueråd er to vinger i regnbueflaggets farger.
Publisert Sist oppdatert

Foreningen Dansk Regnbueråd ble etablert 9. juni av en gruppe homofile, lesbiske og transpersoner som sier de «lenge har følt en økende bekymring over innflytelsen av ekstrem kjønnsaktivisme».

Slik fronter Dansk Regnbueråd foreningens standpunkter i sosiale medier.

– Det har oppstått en alvorlig, eksistensiell trussel mot oss alle – og mot den fortsatte velviljen til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Lhbt-verdenen har, katastrofalt, skapt trusselen selv: en ideologisk kjønnsekstremisme som de siste årene har angrepet alt fra rettighetene til biologiske kvinner, til barnas mentale velvære, sier formann i Dansk Regnbueråd Marcus Dib Jensen, som selv identifiserer seg som transseksuell.

Foreningen er sterkt kritisk til LGBT+ Danmark, landets største og eldste skeive organisasjon. LGBT+ Danmark ble etablert i 1948 under navnet Kredsen af 1948, senere Forbundet af 1948.

I Dansk Regnbueråds vedtekter står det blant annet at de ikke ønsker at barn under 18 år skal behandles med pubertetsblokkere og at kjønnsdysfori igjen skal anerkjennes som en diagnose.

De mener også at transkvinner ikke skal tillates å konkurrere i kvinneidretten og at «kun biologiske kvinner» skal ha «adgang til deres safe zones, for eksempel toaletter, omkledningsrom, krisesentre og fengsler.»

– Kampen mot denne «politisk korrekte», dypt intolerante ideologien vil bli den neste store verdikampen, sier formann Marcus Dib Jensen.

– Det er kun to kjønn. Det er et faktum. Og det burde være helt ukontroversielt å si, sier Jensen i en video publisert på Dansk Regnbueråds Facebookside.

Jensen er også kjent under navnet «The Offensive Tranny» i sosiale medier. I et intervju med Berlingske Tidende i april i år, forteller Jensen at han ble ekskludert fra Danmarks største facebook-gruppe for transpersoner på grunn av sitt politiske ståsted.

Dette skal ha skjedd etter at han opprettet Facebook-gruppen Den Borgerlige Regnbuegruppe. I et innlegg i gruppen opplyses det at medlemmene er «borgerlige/konservative/liberale», «binære og anerkjenner kun to kjønn», «tilhengere av en 18-års grense for juridisk/fysisk kjønnsskifte» og «islamkritiske».

Powered by Labrador CMS