Konsert

Skoler avlyste skeive konserter med Tom Hugo

Men nå blir det konserter likevel. «Jeg håper at de som har ønsket å sensurere oss gjorde det på grunn av en misforståelse av teksten, og ikke at de ønsket å hindre skeive personer å få opptre på skolen», sier Tom Hugo.

Tom Hugo, kjent fra gruppa KEiiNO, besøker skoler med konsertserien «EDEN - Rett pop med skeive forbilder».
Publisert Sist oppdatert

Lindebøskauen skole på Flekkerøy og privatskolen Oasen på Birkelid avlyste forrige konserter med artisten Tom Hugo, kjent fra gruppa KEiiNO, etter at foreldre har reagert på sangtekstene.

Konsertforestillingen heter «EDEN - Rett pop med skeive forbilder» og er en del av Den kulturelle skolesekken. Tom Hugo har sammen med ektemannen Alexander Olsson skrevet konsertforestillingen, som består av 8 nye poplåter der hovedpersonen(e) er lhbt+. Tekstene på engelsk og norsk handler om alt fra en lesbisk råner, til det sinnet man føler når nazister får lov å gå i tog i hjembyen sin.

Målet med konserten er at elevene skal sette seg inn i historiene, selv om de ikke tilhører en minoritet, og at forestillingen på den måten bidrar til å normalisere annerledeshet.

Reagerte på tekstene

Konsertene ble ifølge avisen Fædrelandsvennen avlyst fordi noen foreldre reagerte på sangtekstene.

«Det er litt spesielt at de avlyser på grunn av en gruppe foreldre som skal sensurere kultur. Det eneste vi ønsker er å ufarliggjøre annerledeshet. De har nok verken sett konserten eller forstått hva tekstene handler om», sier Tom Hugo Hermansen til Fædrelandsvennen.

Rektor Marianne Jonassen på Lindebøskauen skole bekrefter avlysningen og sier de ikke har hatt tid til å finne et alternativ da konserten skulle finne sted mandag etter høstferien.

«Vi har foreldre og elever som kjenner på at det blir vanskelig med tanke på trossamfunn og lignende. Så hadde vi ikke tid til å lage et alternativt opplegg, ettersom konserten skulle være på mandag etter høstferien», sier hun og legger til at det er en stor gruppe foresatte som har reagert. 

Skole snur

Lørdag ettermiddag skriver Fædrelandsvennen at det likevel blir konsert med Tom Hugo på Lindebøskauen skole. Konserten blir onsdag i første uka etter høstferien, to dager etter opprinnelig planlagt konsert.

Bakgrunnen for snuoperasjonen er at mange har henvendt seg til rektor Marianne Jonassen på telefon, debattinnlegg og epost.

«Samtlige av dem har sagt at Tom Hugo ønskes velkommen til Flekkerøy. Jeg har snakket med han og det blir konsert. Vi har nå landet et nytt tidspunkt, og vi rekker å rigge et alternativt opplegg for dem som ikke får delta, sier rektoren», til avisen.

I et innlegg på Facebook skriver Tom Hugo at han har fått mange fine meldinger i etterkant av avlysingene. Han skriver også at han har snakket med rektor på Lindebøskauen ungdomsskole, som skal finne plass til konserten i løpet av uke 41.

Powered by Labrador CMS