Disneyworld

Fratar Disneyworld selvstyre

Floridas guvernør Ron DeSantis står bak en ny lov som hindrer Disneyworlds selvstyre. Årsaken er at Disneyworld protesterte mot «Don´t say gay»-loven som ble innført av De Santis.

I protest mot Floridas anti-skeive lovgivning skrev Disney en pressemelding der de kunngjorde at de alltid ville stå opp for rettighetene til lhbt+-medlemmer av Disney-familien.
Publisert Sist oppdatert

Den republikanske guvernøren i Florida, Ron DeSantis, har siden Disneyworld stoppet politiske donasjoner i protest mot delstatens anti-lhbt+politikk, vært i strid med selskapet.

Disneyworld er verdens største og mest besøkte fornøyelsesplass, og brer seg utover et areal på størrelse med San Fransisco. Fornøyelsesparken har siden den åpnet i 1971 hatt en form for selvstyre som eget skattedistrikt.

Nå er det over. Siden Disneyworlds administrerende direktør Bob Chapek, gikk åpent ut mot DeSantis «Don´t say gay»-lov som forbyr klasseromsundervisning om seksuell orientering og kjønnsidentitet, har guvernøren vært i strid med selskapet.

DeSantis hevnet seg med å foreslå en lov som opphevet Disneyworlds selvstyre, og tidligere denne uken ble lovforslaget signert, melder The Guardian.

Lovforslaget gir DeSantis makt til å utnevne medlemmene i styret som nå skal kontrollere offentlige tjenester for Reedy Creek-distriktet der fornøyelsesparken ligger. Som et ekstra pek er ett av styremedlemmene utnevnt av DeSantis, arkitekten bak anti-gay loven.

Powered by Labrador CMS