Film

«Hei Verden» på kino

Dokumentaren «Hei Verden» er en del av det norske konkurranseprogrammet under Human internasjonale dokumentarfilmfestival.

Publisert Sist oppdatert

.

Kenneth Elvebakks dokumentar «Hei Verden» følger tenåringene Runa, Viktor, Dina og Joachim gjennom de tre årene de går på ungdomsskolen. Fortalt gjennom øynene til de fire ungdommene gir filmen oss et vindu inn til å forstå hvordan det er å vokse opp som skeiv i Norge i dag.

– Etter at jeg kom ut, fjernet noen av vennene mine seg. Men det gikk fint, for jeg fikk etter hvert en stor vennegjeng med greie folk. De voksne var mer stille og ville skyve det unna. Når jeg tok opp problemer som bruken av «homo» som skjellsord, som jeg gjorde en gang i uka, fikk jeg høre at de skulle gjøre noe med det, men det skjedde aldri noe, sa Runa til Blikk i august 2021.

– Det var en voksen på aktivitetsskolen som fikk høre at jeg var lesbisk og sa: «Er du lesbisk? Men du er jo så pen! Du kan ikke tenke det før du har gitt gutter en sjanse!». Så tok personen tok tak i en gutt som gikk forbi og sa: «Kan ikke dere prøve å være sammen?»

Human er Oslos største dokumentarfilmfestival og går over en uke fra 28. februar til 6. mars. «Hei Verden» skal vises på Vega Scene 2. mars og Vika kino 4. mars.

2. mars klokken 18.00 kan publikum møte Dina, Runa og regissør på Vega Scene. Der er det Q&A etter filmen. Filmen vises også på Vika kino fredag 4. mars kl. 18.00.

Mer info: humanfilm.no

.

Powered by Labrador CMS