Drag

Pamela the Pam forvandler kjendiser til ikoniske dragdronninger i ny webserie

Lurer du på hvordan Hallgeir Kvadsheim, Iselin Guttormsen, Markus Bailey eller Victor Sotberg ser ut i drag? Da er dette serien for deg.

Marius Hagen aka Pamela the Pam og Victor Sotberg.
Publisert Sist oppdatert

I YouTube-serien «Pamelas Celebrity Makeover» forvandler drag queen Pamela the Pam norske kjendiser til ikoniske dragpersonligheter.

De 12-15 minutter lange episodene tar oss med på prosessen fra usminket ansikt til full drag, med både sminke, parykker og antrekk. Til slutt får vi se kjendisenes reaksjoner på møtet med sitt nye jeg.

Det byr på uforglemmelige øyeblikk.

Stakk av med pappas kredittkort

Mannen bak sminken, draktene og parykkene heter Marius Hagen. Han er en 31 år gammel mann fra Hamar. Til vanlig jobber han med TV-produksjon – men da bak kameraet.

Dragpersonligheten Pamela beskriver han som en classy, litt sassy og søt liten diva som av og til drar fram sin «indre hoe».

– Men en classy hoe! For det meste. Pamela sin backstory vet jeg ikke helt hvordan jeg kom på, men det bare kom til meg. Kanskje jeg var Pamela i mitt forrige liv.

I motsetning til ham selv har Pamlea vokst opp i overdådig rikdom, forteller Hagen.

– Vi snakker slott med helikopterplass på taket, flere basseng, egen tennisbane og osv. For noen år siden brøt hun med familien og stakk av med pappa sitt kredittkort for å leve ut sin indre «Pussycats Doll». Så hun er god blanding av blonder og perler, lakk og lær.

Til nå har Iselin Guttormsen, Markus Bailey og Victor Sotberg blitt totalforandret. I ukene som kommer dukker blant andre Hallgeir Kvadsheim, Pierre Louise, Joakim Kleven, Sandra Lyng, Djana Makeup og Amalie Snøløs opp. I tillegg til en overraskelsesgjest som ennå ikke er annonsert.

Hagen sier han vil vise at aksept kan komme fra alle hold, og menneskene han sminker er både menn og kvinner, så vel som hetero og homo. Han vil bryte fordommer, opplyse om hva drag egentlig er.

Draglystne kjendiser

Det har vært overraskende lett å få kjendisene med på laget, sier Hagen.

– Jeg hadde trodd det skulle være vanskelig å få med voksne heterofile menn, for eksempel. Men Hallgeir Kvadsheim kunne ikke vært mer gira og han var utrolig morsom å ha i stolen. Det var flere mannlige kjendiser som sa de ikke turte, og det syntes jeg er litt trist. Nesten mer trist er det at jeg forstår hva de mener, da jeg syntes dette er litt skummelt selv til tider, sier Hagen.

Hagen er den perfekte «programleder», med evnen til å få kjendisene til å åpne seg og vise sider ved seg selv vi ikke ellers har sett.

– Føler du deg sexy i dette kostymet? Spør han Iselin Guttormsen.

– Ja! Jeg får lyst til å dra rett hjem og knerte samboeren min! Svarer hun.

Victor Sotberg røper at han er stor RuPaul-fan og at hans favorittdeltaker er Alaska Thunderfuck, mens Markus Bailey får ny personlighet med på kjøpet av nytt utseende.

– Yas, darling. I’ve been around the world. I’ve been with plenty of men, utbryter Bailey med forførende stemme, umiddelbart etter å ha sett seg selv for første gang.

Begynte med drag på Halloween

Veien fra Marius til Pamela har vært lang – og til tider skummel. Hagen tok på seg dragkostymet for første gang på Halloween for tre år siden. Da skjedde det noe.

– Jeg ble helt frelst! Følelsen det ga meg kan jeg ikke engang beskrive. Samtidig kjente jeg veldig på at det ikke var helt sosialt akseptert å gjøre drag. Det føltes tryggere å gjøre det på Halloween, da jeg kunne gjemme meg bak at dette var bare et kostyme. Jeg har virkelig satt i gang min drag det siste året og nå er det ingen vei tilbake sier han.

– Hvorfor begynte du med drag?

– Jeg begynte med drag fordi «RuPauls Drag Race» inspirerte meg til å ville prøve det. Før jeg så programmet syntes jeg drag var rare greier som jeg ikke kunne fatte hvorfor folk gadd å bruke tiden sin på. Jeg tenkte at de som driver med drag gjør det fordi de ikke er fornøyd med den de er.

«RuPauls Drag Race» er fremdeles Hagens største inspirasjonskilde. Han nevner også innflytelser som Britney Spears, Lady Gaga, Little Mix og gamle moteshow fra store merker som Chanel og Dior.

Deltar i Eurovision Lipsync Contest

Pamela The Pam er en av deltakerne i årets Eurovision Lipsync Contest lørdag 17. april, som kjøres digitalt. Har digitale løsninger vært redningen nå under koronakrisen?

­– Jeg er utrolig spent på min deltagelse og ELC og både gleder og gruer meg! Jeg har aldri stått på en scene, men begynner endelig å føle meg klar. Sånn sett er det litt deilig at ELC er digitalt, så får scene-debuten komme når Elsker åpner igjen. Jeg har lagt ned mye tid i bidraget og håper folk vil se på og stemme meg videre til finalen.

­– Når tror du/håper du at du kan stå på en scene foran et publikum igjen?

– Den første drømmen jeg har er å kunne gå i Prideparaden i full drag. Jeg gikk i paraden for første gang i 2019 og skulle endelig gå paraden i drag i fjor. Debut på scenen håper jeg vil være mulig i løpet av 2021. Tanken på noe annet klarer jeg ikke!

Alle episodene av «Pamelas Celebrity Makeover» legges ut på YouTube-kanalen «PAMELATHEPAM» hver fredag. Neste episode slippes 16. april. Da står Djana Makeup for tur.

Powered by Labrador CMS