Serier

TV 2-reality om Oslos drag-miljø

I «Drags» tar TV 2 seerne med på innsiden av det norske drag-miljøet. Realityserien gir et unikt innblikk i et miljø fullt av rå og gripende historier, pakket inn i glitter og fjær.

DRAGS: f.v. Hani Assaf (Frida Marida), Marius Natland (Artica), Kai Thomas Ryen Larsen (Skrellex), Marius Hagen (Pamela The Pam) og Sondre Tarud (Salty).
Publisert Sist oppdatert

I «Drags» møter seerne dragartister både i og ute av sine drag-karakterer, og får et innblikk både i det glamorøse «superhelt-alter egoet» de har etablert, samt får vite hvorfor de skapte disse karakterene.

– Ja, drag er mye fjas og gøy, men samtidig merker man at dette betyr veldig mye for mange. Det har gitt meg en ekstrem drivkraft til å vise det fram på en større plattform, og jeg håper at tv-serien «Drags» kan være med på å normalisere noe som mange ser på som «rart og annerledes» og resultere i at flere tør å prøve seg på drag uten å føle på skam! Det hadde vært veldig bra hvis dette resulterer i at dragmiljøet i Norge vokser, sier Marius Hagen, som er en av dem vi møter i serien.

Drag som kunstform

Drag er en kunstform, kreativ utfoldelse og et politisk statement, og det ligger enormt mye planlegging, arbeid, vilje og skaperkraft bak de glamorøse sceneshowene.

– Frykten for hva folk skulle mene om meg holdt meg lenge tilbake fra å drive med drag. Jeg følte på en slags skam over å være «dragqueen». Mange har nok en oppfatning av at drag har med kjønnsspørsmålet å gjøre. For min del har det ikke det, jeg er komfortabel med den jeg er. For meg er drag en kunstform, sier Hagen.

Fordommer

Fortsatt forbinder nok mange dragqueens kun med glitter, stas og paljetter, men tilværelsen har også mørke sider.

– Selv i 2022 opplever mange, både i Norge og i utlandet, å bli hetset for legning, utseende og personlighet. «Drags» utforsker og pirker i fordommene som finnes der ute, men vil først og fremst inspirere mennesker til å være seg selv – i alle regnbuens farger. Vi gleder oss til å ta seerne med oss inn i dette universet, og retter en stor takk til de fem hovedpersonene for at de har valgt å by på seg selv slik de gjør i denne serien, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen.

– Jeg har selv kjent på kroppen at det er mange fordommer der ute. For meg er drag mye mer enn å kle seg ut som en kvinne. Å gå ut i offentligheten i drag er et stort «FU» til alle med fordommer der ute, og den følelsen elsker jeg mer enn noe annet, sier Marius Hagen.

Sondre Tarud, som også er en av dem som deltar i serien, er enig.

– Det er gøy at noe som er så «underground» og skeivt kan komme så bredt ut som det får i «Drags» og at det kan settes mer fokus på kjønn, og hvor mye større dette er enn mann og kvinne. Det er viktig å vise at vi er her og at vi ikke skal noe sted, og at vi ved å vise fram miljøet kan bidra til mer aksept og forståelse, sier Sondre Tarud.

«Drags» har premiere på TV 2 Play og TV 2 Livsstil i mai, og serien følger fem dragartister:

Hani Assaf (36)
Artistnavn: Frida Marida
Hani kommer fra Libanon og bor nå i Oslo.

Kai Thomas Ryen Larsen (35)
Artistnavn: Skrellex
Kai Thomas kommer fra Moss og bor nå i Oslo.

Marius Hagen (32)
Artistnavn: Pamela The Pam
Marius kommer fra Hamar og bor nå i Oslo.

Marius Natland (21)

Artistnavn: Artica

Marius kommer opprinnelig fra Modum og Ringerike, og studerer for tiden i Kristiansand.

Sondre Tarud (26)

Artistnavn: Salty

Sondre kommer fra Eidsvoll og bor nå i Oslo.

Powered by Labrador CMS