Pride

Dragfestival åpner Pride-måneden

SALT skal igjen fylles med kings, queens, og alt imellom på Oslo Drag Festival. – Et mer variert program enn tidligere, og en festival som virkelig pusher grensene for hva norsk drag kan være sier festivalsjef Remi Johansen Hovda.

Kunstnerisk ansvarlig Jenny Sandmo Ellefsen trekker fram gruppa CULT som kommer fra Sverige for å avslutte festivalen.
Publisert

31. mai og 1. juni arrangeres Oslo Drag Festival for fjerde gang. Festivalen sparker dermed i gang Pride-måneden med å feire skeiv subkultur og scenekunst.

Nytt av året er at festivalen gjennomførte en open call, der alle artister ble oppfordret til å søke med egne konsepter. Det kom inn imponerende mange søknader fra over 90 artister.

– Vi så at vi nådde ut til en større målgruppe med open call, og fikk også inn mer kreative, eksperimentelle og nyskapende forslag til show. Det åpner opp for et mer variert program enn tidligere, og en festival som virkelig pusher grensene for hva norsk drag kan være, sier festivalsjef Remi Johansen Hovda i en pressemelding.

På programmet står alt fra velkjente norske artister, internasjonale gjester, revy, undergrunnskunst og eksperimentelt dukketeater, samt et variert gratisprogram. Det blir også et eget show for barn, og et gratis, alkoholfritt ungdomsshow med øvre aldersgrense 20 år.

– Indiske Varun Narain, som er i Norge på residency gjennom Safemuse, skal utforske kjønn, identitet og uttrykk gjennom sitt arbeid med dukketeater.

Kunstnerisk ansvarlig Jenny Sandmo Ellefsen trekker fram gruppa CULT som kommer fra Sverige for å avslutte festivalen.

– Dette er en fantastisk spennende og grensesprengende gruppe, og en unik mulighet for det norske publikummet til å oppleve hva som rører seg i undergrunnen i vårt naboland, sier Ellefsen i meldingen.

Men her er det noe for alle.

– Vi er også overlykkelige over å endelig ha fått dragsensasjon Mimi Devine på programmet. Hun avslutter fredagen med sitt show «Spilling the T on the D». Drag Slam Night har et eget show som setter søkelys på transpersoners rettigheter.

Ellefsen er også stolt av at det blir lørdagsskole med Daisy Bakken, som har med seg høytstående gjester, ordfører i Oslo, Anne Lindboe (H) og kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

– Indiske Varun Narain, som er i Norge på residency gjennom Safemuse, skal utforske kjønn, identitet og uttrykk gjennom sitt arbeid med dukketeater. Dette blir absolutt verdt å få med seg, mener Ellefsen.

Program

Fredag 31. mai

Mimi Devine - spilling the T on the D… (NO)

How we became International Award Winning Drag Superstars (NO)

Drag Slam Night: The T in the LGBTQ+ (NO)

Dragged OUT: A Drag puppetry performance (UK/IN)

Gratisprogram fredag: 

Familieshow: Rødhette og Askepott - en dragytale (NO). Alder: fra 6 år og opp.

Musikkbingo med Erik Sjon & Jessica Fuckit (NO).

Mer TBA

Lørdag 1. juni

Cult of Care (SE)

Back to The Future in The Past: Rewinding the Best of the Three Decades (NO)

Locvs Eros (NO)

Daisy Bakkens Lørdagsskole (NO)

Innafor, men uttafor (NO)

Prinsen som ingen kunne målbinde (NO)

Gratisprogram lørdag:

Ungdomsshow: From Gen A to Gen Z - A Drag Story (of Us) (NO). Alder: fra 13 til 20 år.

Karaoke Karl & co - Vi reiser til Syden! (NO)

For fullt program og alle artister: oslodragfestival.com

 

Powered by Labrador CMS