URIX

Anklages for dobbeltmoral

Den konservative viseguvernøren i Tennessee, Randy McNally, er i hardt vær.

Viseguvernør i Tennessee, Randy McNally, tar pause fra sosiale medier etter pinlige avsløringer.
Publisert Sist oppdatert

Viseguvernør McNally varslet mandag at han tar en pause fra sosiale medier etter avsløringene om han gjentatte ganger kommenterte på innleggene til en ung homofil modell og andre lhbt-personligheter på blant annet Instagram, melder AP.

Avsløringen har fått nasjonal oppmerksomhet i USA, og McNally anklages for dobbeltmoral fordi han nylig støttet en lov i Tennessee som forbyr dragshow.

Drag kalles barnemishandling

Minst 14 amerikanske delstater har det siste året fremmet lovforslag om å forby dragshow. Lovforslagene kan få langt mer vidtrekkende følger enn for showene de vil forby, melder LGBT Nation. Det er kanskje også hensikten. Lovforslagene er siste trend hva anti-transmotivert lovgiving angår.

Sybastian Smith i National Center for Transgender Equality, kan fortelle at det per i dag er omtrent 32 ulike lovforslag omhandlende dragshow til behandling i republikanskstyrte delstater.

«Fem av disse lovforslagene har spesifisert at det å bli eksponert for det skeive miljøet skal regnes som barnemishandling», sier Smith.

McNally beklager

Da kommentarene til Randy McNally først ble kjent i forrige uke, sa han at han ikke hadde noen planer om å slutte å kommentere på bildene til en 20 år gammel homofil modell. Bildene viser modellen svært lettkledd og i utfordrende positurer.

Men nå beklager McNally.

«Jeg er virkelig, virkelig lei meg hvis jeg har satt familien min, vennene mine eller noen av delstatspolitikerne i forlegenhet med disse kommentarene. Det var ikke min intensjon å sette dem i forlegenhet eller såre dem», sa McNally til WTVF-TV torsdag.

McNally innrømmer også at han kan ha gjort «noen feil», men er uenig i påstandene om at han er «anti-homo» og viser blant annet til at han var mot et lovforslag i 2020 som ville fortsette å gi statlig støtte til trosbaserte foster- og adopsjonshjem som ekskludere lhbt-familier og andre på religiøst grunnlag.

Støtter dragshow-lov

Samtidig er han mot likekjønnet ekteskap og støtter stadig den kontroversielle dragshow-loven.

«Jeg har også støttet lovverk som beskytter barn og holder obskønitet ute av offentligheten. Og jeg støtter tradisjonelt ekteskap. Det er ikke noen motsetning her», sier McNally.

Powered by Labrador CMS