Urix

Dragforbud kan bli transforbud

Stadig flere amerikanske delstater vil forby drag shows. Det kan få følger for langt flere enn dragartister.

Publisert

Minst 14 amerikanske delstater har det siste året fremmet lovforslag om å forby dragshow. Lovforslagene kan få langt mer vidtrekkende følger enn for showene de vil forby, melder LGBT Nation.

Det er kanskje også hensikten. Lovforslagene er siste trend hva anti-transmotivert lovgiving angår.

Sybastian Smith i National Center for Transgender Equality, kan fortelle at det per i dag er omtrent 32 ulike lovforslag omhandlende drag show til behandling i republikanskstyrte delstater.

– Fem av disse lovforslagene har spesifisert at å bli eksponert for det skeive miljøet skal regnes som barnemishandling, sier Smith.

Han kan opplyse om at seks av forslagene definerer dragartister som folk som kler og ter seg annerledes enn sitt «biologiske kjønn» eller «kjønnsidentitet»

– Vi er bekymret for om lovforslagene vil ramme alle transpersoner.

Fordekt transforbud

Smith peker på at selv om lovene er laget som et angrep på drag, så kan de forstås som et forsøk på kriminalisere det å være trans, ved å sette merkelappen drag på det å kle seg som det annet kjønn, eller bruke kjønnsbekreftende klær.

Flertallet av lovforslagene setter en aldersgrense på dragshow. Mange av dem vil også forby forestillinger med drag i det offentlige rom, som på bibliotek, skoler og enkelte steder forby mindreårige å komme inn på steder der dragshow har blitt vist.

I enkelte tilfeller, som i Tennessee og North Dakota, foreslås det et så omfattende dragforbud at også prideparader rammes. Teoretisk kan det bety at en transperson kledd i klær som bekrefter kjønnsidentet kan bli arrestert for å mime eller synge med til bakgrunnsmusikken kan bli arrestert.

Det er også mulig å tenke seg at teaterforestillinger som «Hairspray» og «As You Like It» blir umulig å sette opp – eller vise – ved en rekke skoler.

Powered by Labrador CMS