Pride

Forventer rekordparade i Drammen

– Vi venter mange besøkende fra Oslo til Drammen Pride og paraden, sier Egil J. Bye, presseansvarlig i Drammen Pride.

Publisert

Skeive arrangementer har blitt avlyst over hele landet som følge av terroren i juni i Oslo. Både paraden og alle arrangementer rundt Oslo Pride måtte avlyses. Ifølge PST blir det opp til hvert enkelt politidistrikt å vurdere om skeive arrangementer kan gjennomføres.

Til helgen går Fredrikstad Pride og Drammen Pride av stabelen, og begge arrangerer parader i samsvar med retningslinjer gitt av lokale politimyndigheter.

Drammen Pride arrangerer sin parade lørdag 13. august, og det er ventet rekordmange deltagere til byens første parade siden 2019.

– Vi er i løpende kontakt med både politiet i Drammen og kommunen for å få gjennomført Drammen Pride og spesielt paraden på en trygg måte, sier Egil J. Bye, presseansvarlig i Drammen Pride.

Hvilke tiltak som gjøres vil ikke presseansvarlig gå inn på.

– Jeg vil ikke gå inn på hvilke forholdsregler politiet har satt, men politiet vil stille med de ressursene som trengs for at paraden skal kunne gjennomføres på en trygg og forsvarlig måte. I tillegg har Drammen Pride rekruttert en rekke frivillige som skal hjelpe oss med gjennomføringen, sier J. Bye.

– Drammen Pride har god dialog med politiet og vi har tillit til dem. En avlysing har ikke vært tema i det hele tatt.

Drammen Pride hadde sin første parade i 2019, som samlet et stort antall deltagere tross regn.

– Ifølge værgudene skal årets parade bli i strålende solskinn og vi forventer at den skal slå alle rekorder.

Parade i Svelvik

Drammen Pride holder seg ikke med bare én parade i år, men to. I tillegg til paraden i Drammen sentrum, blir det også arrangert parade i Svelvik, som er en liten by og et tettsted i Drammen kommune i Viken fylke.

– Det gjør vi for å inkludere bydelene og nærområdene i Drammen Pride. Svelvik har vært veldig entusiastisk med hensyn til Pride, og arrangerer derfor en egen parade og en regnbuegudstjeneste som del av Drammen Pride. Paraden i Svelvik går av stabelen på samme tid som Svelvikdagene, så det er ventet mange deltagere der også, sier Egil J. Bye til Blikk.

Fullstendig program finner du her: drammenpride.no

Powered by Labrador CMS