Julie Falkevik Tungevåg, Ellen Brekken og Elisabeth Mørland Nesset.

En sang om snø

Trioen Du og jeg og vi 2-3-4 og Nordby KidSing synger om snø.

Publisert

Du og jeg og vi 2–3–4

• Bandet Du og jeg og vi 2–3–4 består av musikerne Ellen Brekken på elbass, kontra, tuba, gitar, vokal (spiller ellers i Hedvig Mollestad Trio og MAAR), Elisabeth Mørland Nesset på trommer, perk, mandolin, kor (spiller ellers med Hanne Kolstø og i Phone Joan) og Julie Falkevik Tungevåg på keys, trekkspill, keytar, gitar, vokal (spiller ellers sammen med Ine Hoem og Synne Sanden).

• Plata deres «Krokodille i baksetet» som kom i 2017, er produsert sammen med Geir Holmsen. Alle låter er skrevet av musikerne. Tekstene er på vekselsvis Nordfjord-dialekt og bokmål.

Julie Falkevik Tungevåg og Ellen Brekken hadde musisert sammen i et par års tid da de begynte å sysle med ideen om å lage en plate for barn. Så fikk de med seg Elisabeth Mørland Nesset.

– Prosjektet begynte med at vi hadde laget en konsert for barn for en oppdragsgiver, og det var så gøy at vi bestemte oss for å lage en plate for barn også. «Krokodille i baksetet» ble gitt ut i 2017, fortalte Ellen Brekken til Blikk i forbindelse med plateslippet den gang.

Fra starten av hadde trioen ønsket å lage barnemusikk som er «groovy».

– Folk tenker kanskje noen ganger at det å lage musikk til barn er så enkelt, men det er ikke det. Det er akkurat like seriøst som det å lage musikk for voksne, slo Julie Falkevik Tungevåg fast.

Rottepunk og regnskyesang

«Krokodille i baksetet» er ei alt-mulig-plate i mange forskjellige sjangre, alt fra en leken fjerteprompeboogie til røff rottepunk og en småmelankolsk regnskysang. Hver låt er sin egen sjanger, og ifølge Ellen og Julie gikk de inn i det varierte musikkprosjektet med en slags ærefrykt.

– Og selv om ingen av sangene er eksplisitt skeive, småhintes det likevel litt. Det er ikke sånn «se, her er et homofilt par», men vi synger om pappa og Kjell som er ute og kjører bil. Og vi har også en sang om ei jente som vil være en tøff pirat og en stille gutt som helst vil sitte inne og lese, forteller Julie.

Du og jeg og vi 2 – 3 – 4 ønsker å vise at alle barn kan bli det de vil, og at kjønn og seksuell orientering ikke begrenser deg på noe vis.

– Vi prøver å være obs på ikke å gi grobunn til kjønnsstereotypier, men det skal ikke være sånn at vi lager musikk med skeiv tematikk bare for å vise fram den skeive tematikken, det blir litt klamt. Det er viktig at vi gjør det på barnas premisser og ikke «overpedagogiserer», sier Ellen.

Nytt album

Nå i førjulstiden har trioen spilt inn en liten julelåt, med tilhørende musikkvideo - sammen med Nordby KidSing.

– Vi er tre skeive kvinner som utgjør Du og jeg og vi 2 - 3 - 4, og vi synes det er viktig å skrive musikk for barn der også karakterene kan gjenspeile mangfoldet i samfunnet vårt. Akkurat denne snøsangen handler bare om snø, men på den kommende plata blir det mer mangfold, sier Julie og forteller at trioen skal tilbringe januar i studio.

Se og hør «En sang om snø» her.

Powered by Labrador CMS