Urix

Krever 26 millioner for scenekyss

Bandet The 1975 er i hard vær etter et scenekyss i Kuala Lumpur.

Publisert

 Det britiske bandet The 1975 er ikke redd for kontroverser når de spiller konsert.

 I sommer spilte bandet på festivalen Good Vibes i Kuala Lumpur, og fra scenen kritiserte bandets frontmann Matty Healy, Malaysias anti-lhbt-lovverk og delte et kyss med bandkollega Ross McDonald.

 Kysset førte til at festivalen ble avlyst, i tillegg til bandets planlagte konserter i Indonesia og Taiwan.

I etterkant av konserten og avlysningen av festivalen Good Vibes har bandet nå fått et krav om å betale 26 millioner korner av arrangøren Future Sound Asia. Kravet kommer som en følge av økonomiske tap etter at bandet avbrøt konserten midtveis melder den britiske musikkavisa NME.

Kravbrevet ble utstedt 7. august og bandet kun har fire dager på seg til å bestemme seg for om de vil betale, eller la saken gå til retten i England.

Homoseksualitet er forbudt i Malaysia og landet har de siste årene opplevd en voksende religiøs fundamentalisme. Dette har ført til friksjon mellom konservative krefter og de som kjemper for skeives rettigheter. I 2022 lanserte myndighetene i Malysia en homokonverteringsapp som skal hjelpe lhbt+-personer «tilbake til det naturlige».

Appen Hijrah Diri Homoseksualiti er utviklet av Malaysias institutt for islamsk utvikling og ifølge beskrivelsen skal appen inkludere «forslag og ideer» som kan hjelpe brukere å overkomme «homoseksualitetens problemer».

Kysset i Dubai

Det er ikke første gang Matty Healy legger seg ut med myndighetene i konservative land de har spilt.

Da The 1975 spilte i Dubai i 2019, kritiserte vokalist Matty Healy Dubais strenge lover mot homoseksualitet.

Mens bandet spilte låta «Love Someone», introduserte Healy låta slik: «If you’re gay we love you, and God fucking loves you», mens et regnbueflagg ble vist på storskjermen.

Healy gikk også ned fra scenen og kysset en mannlig publikummer på munnen. Ikke uventet ble kysset filmet og endte på sosiale medier, og fansen hyllet The 1975-vokalisten.

Etter konserten twitret han om kysset, og spøkte om at det nok var bandet første og siste konsert i Dubai.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS