Ukraina

Lesbisk nettverk hjelper skeive ukrainere

Organisasjonen EL*C hjelper lesbiske og skeive å flykte fra krigen i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Organisasjonen ELC Eurocentralasian Lesbian Community (EL*C) har tilgang på over 300 leiligheter og rom i og utenfor Ukraina, og har i løpet av en uke hjulpet flyktninger og deres familier med å reise til land som Spania, Bulgaria, Tyskland og Storbritannia. To lesbiske familier, og kjæledyrene deres fikk støtte til å dra til Nederland, mens et lesbisk par fikk hjelp og botilbud i Portugal.

EL*C har også tilfluktsleiligheter i Ukrania, blant annet i byen Lviv, og opererer en 24-timers hjelpetelefon hvor skeive kan henvende seg. Organisasjonen har mannskap i Ukrania som hjelper til med å finne trygge steder i påvente av flukt. Siden krigens start har EL*C hjulpet 61 lesbiske og skeive flyktninger og barna deres.

«Vi tilbyr grunnleggende hjelp til mennesker i nød, og skeive er i en spesiell utsatt posisjon i en krig», sier Ilaria Todde i EL*C til magasinet GOMag.

«I tillegg til å hjelpe mennesker på flukt, gir vi også humanitær hjelp til de som fortsatt er i Ukraia, og vi vet at skeive kvinner risikerer diskriminering og vold i større grad enn flyktninger generelt. Vi gir informasjon og støtte, mat, klær og hygieniske artikler, i tillegg til å organisere transport til og fra grensepunkter, og ikke minst koordinere fluktruter i samarbeid med samarbeidspartnere i nabolandene», sier Todde til GOMag.

Powered by Labrador CMS