Sport

Baseball-legende kommer ut som 95-åring

– Jeg gjemte meg i 75-85 år, sier Maybelle Blair. Hun var en av inspirasjonskildene til filmen «A League of Their Own» (1992) med Tom Hanks, Geena Davis og Madonna.

Maybelle Blair var pitcher for laget Peoria Redwings og spilte fra 1943 til 1954.
Publisert

Maybelle Blair var en av de opprinnelige spillerne i All-American Girls Professional Baseball League (AAGPBL), en profesjonell baseball-liga for kvinner som eksisterte fra 1943 til 1954.

AAGPBL var også som inspirasjon for filmen «A League of Their Own» fra 1992, der blant andre Tom Hanks, Geena Davis, Madonna, Lori Petty og Rosie O'Donnell spilte hovedroller. Filmen følger de konkurrerende søstrene Dorothy «Dottie» Hinson (Geena Davis) og Kit Keller (Lori Petty) som begge er en del av laget Rockford Peaches.

Blair, som var pitcher for AAGPBL-laget Peoria Redwings, kom ut som lesbisk under en panelsamtale om en ny Amazon Prime-serie basert på baseball-ligaens historie.

AAGPBL-legenden uttrykket glede over at unge spillere ikke lenger trenger å skjule sin seksualitet.

– Jeg tror det (at jeg kommer ut) er en flott mulighet for disse unge jentene til å innse at de ikke er alene og at du ikke trenger å gjemme deg. Jeg gjemte meg i 75, 85 år og dette er faktisk første gang jeg har kommet ut, sa Blair.

Hun fortalte at hun trodde hun var den eneste homofile i verden og at noe var galt med henne da hun forelsket seg i en jente på videregående.

– Jeg var sammen med en jente. Det var virkelig ille, for den gangen ville du ikke våge å fortelle det til familien din.

Over 600 kvinner spilte i AAGPBL som til slutt besto av 10 profesjonelle baseball-lag over hele den amerikanske midtvesten. I 1948 var tilskueroppmøtet under seriekamper på over 910 000, ifølge AAGPBL.

Både filmen og Amazon Prime-serien, også kalt «A League of Their Own», utspiller seg i 1943 ved oppstarten av AAGPBL. Her spiller Abbi Jacobson, Chanté Adams, D’Arcy Carden, Roberta Colindrez, Gbemisola Ikumelo, Kelly McCormack og Priscilla Delgado kvinner fra et annet baseball-lag enn laget vi følger i filmen fra 1992. Nick Offerman spiller lagets manager.

«A League of Their Own» har premiere på Amazon Prime 12. august.

Powered by Labrador CMS