Skeive rettigheter

– Skeive kristne er gode nok som de er

De skeive organisasjonene ser tilbake på året som har gått. – Det er veldig bra å se at vi endelig fikk et forbud mot konverteringsterapi. Det er langt på overtid, sier Elisabeth Meling, styreleder i Skeivt kristent nettverk.

Elisabeth Meling, styreleder i Skeivt kristent nettverk.
Publisert Sist oppdatert

Elisabeth Meling sier at 2023 har vært et begivenhetsrikt år på mange måter.

– Det har vært bra å se hvordan vi sammen har tatt tilbake de rommene som man kanskje opplevde var utrygge etter terroren natt til 25. juni i fjor. Et av høydepunktene for Skeivt kristent nettverk er at vi i august i år ansatte vår første generalsekretær, noe vi er veldig takknemlige for. Det vil bli en viktig faktor i det videre arbeidet vårt, slik at vi fortsatt kan være en viktig og synlig stemme for skeive kristne, sier Elisabeth Meling, styreleder i Skeivt kristent nettverk.

– Det er veldig bra å se at vi endelig fikk et forbud mot konverteringsterapi. Det er langt på overtid, og blir utrolig viktig for å gi skeive tryggheten av ingen skal kunne prøve å gjøre de til noe de ikke er.

Meling løfter også fram dialogarbeidet mellom religiøse ledere og skeive som Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn har organisert.

– Det at man har fått samlet religiøse ledere, både kristne, muslimske, jødiske og buddhister sammen med ledere for skeive organisasjoner og religiøse skeive til et slikt dialogarbeid er ganske banebrytende. Litt overraskende at det ikke har fått mer omtale.

– Hvor står kampene i 2024

– For Skeivt kristent nettverk vil mye av fokuset for 2024 være å bygge videre, og jobbe enda mer for at skeive med kristen bakgrunn og tilhørighet skal bli trygge på at de er gode nok som de er. Vi kommer ellers til å delta videre i dialogarbeidet. Det vil være en viktig byggekloss til å få mer endringer inn mot religiøse grupper. Dialogarbeid og kunnskap er viktig, og vi ønsker å ta det med oss inn i de «kampene» som fortsatt gjenstår. Forsoningsarbeidet som foregår i Den Norske kirke med sikte på en unnskyldning er noe som opptar oss, og vi håper og tror at Skeivt kristent nettverk kan bli en viktig bidragsyter i det arbeidet, sier Meling til Blikk.

 

Powered by Labrador CMS