Trans

Elon Musks datter er trans – og vil ikke ha noe med faren å gjøre

Elon Musks datter har søkt om navneendring. Hun sier hun er trans og at hun ikke «ønsker å være i slekt med sin biologiske far på noen måte», melder Reuters.

Business- og techgiganten Elon Musk er best kjent som mannen bak SpaceX og som tidligere Tesla-direktør. Han troner øverst på både Bloomberg Billionaires Index og Forbes milliardærliste som verdens rikeste person.
Publisert Sist oppdatert

Musks datter har nettopp fylt 18 år og begjærte en ny fødselsattest med kvinnelig kjønnsmarkør ved Los angeles County Superior Court i april, ifølge Reuters.

– Hun ønsker ikke å være en offentlig person. Jeg synes det er viktig å forsvare hennes rett til privatliv. Vennligst ikke «out» noen mot deres vilje, det er ikke riktig, sa Musk til Daily Beast da han ble spurt om å kommentere datterens navneendring.

Datteren er barn av Tesla-grunnleggeren og hans første kone Justine Wilson.

Musk har tidligere blitt kritisert for å komme med anti-trans-uttalelser, inkludert to Twitter-en Twitter-post fra 2020 der han skrev «pronomen suger». Samme år skrev Musk at «pronomen er et estetisk mareritt» på plattformen. Flere Twitter-brukere mente Musk kastet stein i glasshus og kommentere at Musks første barn med Claire Elise «Grimes» Bouchers fikk navnet X Æ A-Xii.

Musk hånet nylig merkevarer som endrer logoene sine under Pride. 31. mai la milliardæren ut et bilde på Twitter av en storm med merkelogoer i regnbuefarger og teksten «Juni er nesten her». Logoene inkluderte blant annet Facebook, Google, Spotify og Twitter, selskapet Musk prøver å kjøpe for 44 milliarder dollar.

Powered by Labrador CMS