Jim DeVille, daglig leder hos Elsker.

Elsker og London Pub åpner dørene igjen

Fra og med onsdag 6. mai åpnes dørene på London Pub og Elsker åpner dørene torsdag 7. mai.

Publisert Sist oppdatert

30. april opphevet byrådet i Oslo alkoholforbudet som 21. mars sørget for stengte dører på hovedstadens skeive utesteder. De kommunale kravene til serverings- og skjenkesteder i Oslo er omfattende, og kravene gjelder enten serveringen skjer innendørs eller på uteservering.

Alle serveringsteder må tilby bordservering. Flere enn fem personer skal ikke være sammen i gruppe, med mindre de er en del av samme husholdning. Det skal være to meter avstand mellom ulike grupper av gjester. Serverings- og skjenkesteder skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for at det er minst en meters avstand mellom alle gjester. Skjenketiden er til kl. 23.30 og stengetid er senest kl. 24. Kun serveringssteder som er registrert hos Næringsetaten, kan skjenke alkohol. Serveringsstedene må utarbeide en egen risikovurdering for smittevern.

Begrenset antall gjester


I Oslo vil både London Pub og Elsker åpne dørene onsdag 6. mai. På London Pubs Facebookside lå denne meldingen:
«Hei 😍 Vi er glade for å informere at vi åpner døren på London pub igjen onsdag 6.mai kl 15:00-23:30 hverdag inntil videre. Det blir bordservering med begrenset antall gjester maks 50 totalt inne og ute. Vi skal følge FHIs retningslinje til enhver tid og kommer til å ha enkel matservering i samarbeid med ekstern catering selskap. Det blir ikke nattklubb og div underholdning for tiden. Vi begynner med quiz, bingo og biljard etter samtale med næringsetaten .Velkommen ! Hilsen oss på London pub»

Blikk møtte daglig leder hos Elsker for å høre hvordan utestedet forholder seg til den nye virkeligheten.
– Nå følger vi myndighetenes regler og instrukser og åpner for gjester torsdag 7. mai kl. 17. Åpningstidene er redusert, så noe klubbvirksomhet vil det ikke bli med det første. Nå når vi åpner igjen ligger fokus på sosialt samvær, men underholdning kan det også bli. Vi vil for eksempel fortsette med vising av RuPaul’s Drag Race hver fredag, sier Jim DeVille, daglig leder hos Elsker.

Stort savn


I verste fall hadde Jim DeVille sett for seg at Elsker måtte holde stengt ut året.
– Det var vært en påkjennelse å miste hele næringsgrunnlaget vårt. Elskers ansatte er permittert, noe som også er en krevende situasjon for både de ansatte og for Elsker som arbeidsgiver. Her på huset er det mange studenter som jobber deltid og de sliter nå.

For stamgjestene vil det være positivt at de skeive utestedene nå åpner dørene igjen, ifølge DeVille.
– Miljøet vårt har savnet det å kunne treffes. I miljøet vårt er det mange som har omgangskretsen sin i utelivet. For de er det nok bedre å kunne møte maks 50 mennesker enn ingen i det hele tatt, sier Jim DeVille.

Når Elsker åpner dørene igjen torsdag 7. mai, vil stedet følge de strenge restriksjonene.
– Det innebærer blant annet en plikt om matservering. Vi vet ikke hva slags meny vi skal ha ennå, men det blir enten pizza, pølser eller baguetter, sier DeVille.

– Vi vil følge reglene så godt vi kan og vil ha bordservering og passe på den pålagte avstanden mellom bordene og mellom gjestene. Det betyr en halvering av kapasiteten på uteserveringen vår. Vi vet jo ikke hvordan dette skal gå eller hvordan det blir. Det er det ingen som gjør. Men det vil være strengt og mange kontroller, så det er vi forberedt på.


Gladnyhet


Onsdag 6. mai åpner også dørene på Cesar Bar & Cafe.
«Endelig kan man igjen få nyte god mat og drikke ute i solen eller inne i restauranten. Vi har oppgradert menyen og latt vår kjære kokk få vise hva Sri Lanka har å by på. Vi gleder oss masse til å se dere alle. Åpningstider: Mandag til Lørdag 15.00 til Midnatt. Søndag Stengt» melder Cesar Bar & Cafe i dag på sine FB-sider.

Det samme gjelder også Trappa Bar som ligger vegg i vegg.
«Nå åpner vi igjen! 6 mai åpner vi igjen dørene for alle våre gjester. Med både ny mat og ett helt nytt aktivitetsrom gleder vi oss masse til å ta dere i mot. Vi har åpent hver dag fra 15.00 til Midnatt❤️» skriver Trappa Bar på sine FB-sider.

Powered by Labrador CMS