Prisutdeling

Noman Mubashir og Emma Ellingsen leder Regnbuegalla

Det blir glitter, glamour og kjendiser når Regnbuegalla inviterer til prisfest hvor små og store hverdagshelter i den skeive kampen hedres.

Emma Ellingsen og Noman Mubashir er vertskap på Regnbuegalla.
Emma Ellingsen og Noman Mubashir er vertskap på Regnbuegalla.
Publisert

– Både Bergen og Oslo har tidligere arrangert GayGalla, og nå, fem år etter siste prisfest på Chateau Neuf, er tiden moden for å tørke støv av dette legendariske arrangementet og samtidig oppgradere til et mer omfavnende og inkluderende navn, sier prosjektleder for Regnbuegallaen, Tor Daniel Berge, og legger til at det nye navnet er et forsøk på å favne hele det skeive miljøet.

Noman Mubashir og Emma Ellingsen er vertskap når gallaen går av stabelen på Chateau Neuf, lørdag 11. mars.

– Regnbuegalla har som intensjon å vise og hedre hverdagsheltene, samt å bidra til å heve blikket over den tidvis polariserende diskusjonen skeive har stått igjennom å skape håp, samhold, optimisme og stolthet.

I år er det nye priser, nominerte og hedersgjester som står på programmet.

– Det blir både glamour, latter og alvor, fordi det, midt i all fjærpryd og glitter, fremdeles er viktig at man både viser og fortsetter å kjempe for at Norge er et tolerant og mangfoldig samfunn å leve i. Vi har kommet en lang vei i 2023, men det er fortsatt vanskelig for mange å komme ut av skapet. Jubileumsåret 2022, markerte at det var 50 år siden opphevelsen av forbudet mot sex mellom menn ble opphevet. Det ble feiret over hele landet Men 2022 ble et dramatisk år for skeive med terrorangrepet under Oslo Pride, påpeker Berge, som samtidig lover at det blir feiring, gråt, latter og underholdning når prisene deles ut 11. mars.

– Det hele avsluttes med en forrykende fest i underetasjen på Chateau Neuf, nærmere bestemt Betong, hvor partykonseptet Score gjør et comeback og byr opp til fest, sier Berge.

Powered by Labrador CMS