Eurovision

Marcus og Martinus om Israel i Eurovision: – Ikke vi som bestemmer det

Norges «bonushåp» i Eurovision, Marcus og Martinus, synes det som skjer i Gaza er trist. Men duoen har ikke lyst å blande seg i debatten om Israels deltakelse.

Marcus og Martinus er det svenske håpet under finalen under Eurovision Song Contest finalen i Malmø.
Publisert

– Vi er med i Eurovision, og så er det andre som bestemmer hvem som skal være med. Vi har ingenting med det å gjøre, sier Martinus Gunnarsen (22) til NTB.

Sammen med tvillingbroren Marcus skal han representere Sverige i Eurovision-finalen i Malmö i mai. NTB møtte den norske duoen i Oslo tidligere denne uken.

Både i Norge, Sverige og andre land har det vært demonstrasjoner mot Israels deltakelse på grunn av krigføringen i Gaza, men Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har gjort det klart at Israel må få delta.

– De får bestemme det de tror er lurest, så får vi lov å være artister som skal synge, sier Martinus.

På spørsmål om hva den duoen synes om det som skjer i Gaza, svarer Marcus at «det er jo ikke bra».

– Ingen har lyst på krig rundt omkring i verden, uansett hva det er. Det er jo selvfølgelig trist. Man har jo lyst på at det skal være en fredelig verden, sier han.

Gruppa ønsker imidlertid ikke å blande seg inn i den politiske debatten, og sier de har vært travle med å forberede sin egen deltakelse.

– Det er egentlig ikke noe vi har tenkt på akkurat når det kommer til Eurovision.

Også Norges bidrag i Eurovision-finalen, bandet Gåte, har sagt at de mener det er riktigst å delta.

Det er ventet store demonstrasjoner i Malmö under arrangementet, og svensk politi har planlagt et voldsomt sikkerhetsopplegg.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS