Meninger

Ria The Revolution Rider vil ikke lenger opptre på London Pub

– London Pub ønsker å profitere både på de som boikotter Eurovision, og de som ikke gjør det, skriver dragartist Ria The Revolution Rider.

– Det er utrolig trist, men det er en stund til jeg kommer til å dra på London igjen, skriver Ria The Revolution Rider
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å sende et innlegg, kan du sende det hit.

I kveld skulle jeg egentlig stått på scenen på London og opptrådt i drag, men etter at London valgte å ha et «Eurovision viewing party» kan ikke jeg lenger forsvare å gjøre dette.

Det er utrolig trist at et av de få skeive stedene vi har i Oslo velger å arrangere dette istedenfor å stå med den internasjonale bevegelsen for Palestina.

London har nå slettet sin post på Instagram om arrangementet hvor de fikk over 30 kommentarer, der de fleste kritiserte dem for å gjennomføre dette.

De svarte på kritikken ved å si at stamgjestene deres gjerne ville se, og derfor kunne de ikke avlyse, men de skulle skru av TV-en under Israel sitt bidrag. Dette er ikke annet enn performativ aktivisme.

De ønsker å profitere både på de som boikotter, og de som ikke gjør det. Den performative aktivismen fortsetter når de tenker å arrangere en fest hvor inntektene går til Gaza.

Vi skeive har de siste årene sett at når det faktisk koster selskaper og folk noe å støtte Pride, så lar de være å gjøre det. Det samme gjør London nå. Det koster noe å stå med Palestina, og det ansvaret har ikke London Pub tatt.

Eurovision har alltid vært politisk, og vil alltid være det. Det å drepe over 34 000 Palestinere og så feste i Sverige hører ikke sammen. Ja, Eurovision har betydd mye for utrolig mange, men i år kunne det betydd enda mer for enda flere.

Vi skeive har en lang historie med være solidariske med andre minoriteter over hele verden. Et godt eksempel på dette er organisasjonen «Lesbians and gays support the miners», som på 80-tallet samlet inn penger til streikende gruvearbeidere under gruvestreiken i Storbritannia, og som i dag samler inn penger til migranter.

Vi vet hvordan det er å bli hatet og jaget bare for å være den vi er, og vi skylder de som har kommet før oss og de som kommer etter oss å stå opp imot urett.

Når Bertina Glam, Londons dragqueen, også kjefter på meg for å ta et standpunkt og sier hun ikke vil ha noe mer med meg å gjøre på grunn av at jeg la ut et innlegg på Instagram og fortalte min mening, fortsetter de å ta en side. Hun har også ringt andre og truet med at man ikke får opptre på London om man ikke tar ned kritikk i form av kommentarer.

Dette er utrolig useriøst. Man må kunne være uenig i en sak uten å bli sur på hverandre. London sletter også og blokkerer folk som kommenterer kritisk på sine innlegg hvor de promoterer Eurovision. Dessverre har London nå virkelig vist hva de står for, og istedenfor å ta side med grasrota så støtter de kapitalen.

Jeg er Ria The Revolution Rider og revolusjonen kommer om man vil det eller ikke. Det er utrolig trist, men det er en stund til jeg kommer til å dra på London igjen.

Powered by Labrador CMS