Urix

Popdronning risikerer å klassifiseres som utenlandsk agent

Russisk påtalemyndighet ber justisdepartementet klassifisere Alla Pugatsjeva, dronningen av sovjetisk pop og lhbt-ikon, som utenlandsk agent for kritikk av krigen i Ukraina.

Publisert

Russisk påtalemyndighet ber justisdepartementet klassifisere Alla Pugatsjeva, dronningen av sovjetisk pop, som utenlandsk agent for kritikk av krigen i Ukraina.

74 år gamle Pugatsjeva, som er et ikon i sovjetisk og postsovjetisk russisk pop, er en av Russlands mest berømte personer, og et lhbt-ikon.

Hun er kjent for generasjoner av russere for sanger som «Millioner av røde roser» i 1982 og filmen «Kvinnen som synger» fra 1978. Hun deltok også i Eurovision Song Contest i 1997.

Hun er tatt imot både av president Vladimir Putin og av hans forgjenger Boris Jeltsin. Da Mikhail Gorbatsjov døde i 2022, hyllet hun ham for å ha åpnet for frihet og avvist vold.

Hun falt imidlertid i unåde etter å ha kritisert krigen i Ukraina, både i 2014 og i 2022, og risikerer nå å bli klassifisert som utenlandsk agent, i likhet med mange andre opposisjonelle og opposisjonsgrupper.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS