Eurovision

Sverige får bistand av norsk politi under Eurovision

Norsk politi skal bidra til å ivareta sikkerheten når Eurovision går av stabelen i Sverige i mai, opplyser svensk politi.

Demonstranter protesterer mot at Israel får delta i årets Eurovision-konkurranse i Sverige utenfor rådhuset i Malmö. Sangkonkurransen går av stabelen 5. mai, med finaledagen 11. mai.
Publisert

 – Politiet definerer Eurovision som en helt spesiell nasjonal begivenhet og det kommer politi både fra Norge og Danmark for å bistå svensk politi, opplyser politiets talsperson Nils Norling i et intervju med SVT Skåne.

Det er ventet opp mot 100.000 besøkende i Malmö i perioden 5. til 11. mai, som er den store finaledagen.

Politiet i Malmö har alt fått flere søknader om å avholde demonstrasjoner i forbindelse med arrangementet, som Israel får delta på til tross for protester som følge av krigen i Gaza.

Utfordrende

– Sikkerhetsbildet er utfordrende, men vi er stolt vertskap for Eurovision, sier Malmös sikkerhetsdirektør Per-Erik Ebbeståhl.

– Det kommer til å være påtakelig synlige sikkerhetstiltak på plass. Vi kommer til å ha ulike typer kontroller. I Folkets park kommer det til å være veskeforbud, sier han.

Svensk politi varsler også strenge tiltak.

– Det kommer i prinsippet til å være politi overalt i Malmö i denne perioden med ekstra forsterkninger der de forskjellige landenes delegasjoner skal bo, sier Norling til Aftonbladet.

Bevæpning

Han vil ikke svare direkte på spørsmålet om hvorvidt de norske og danske politifolkene vil bære våpen.

– De kommer til å ha med seg sitt vanlige utstyr når de er her. Det kan også hende at vi kommer til å se både danske og norske politikjøretøy i Malmö, sier han.

Ifølge politiet kan det også bli aktuelt med skjerpet grensekontroll i forbindelse med Eurovision.

– Jeg vil ikke gå i detalj på akkurat hvordan vi kommer til å arbeide, men det kan helt klart komme til å inkludere grensen, sier Norling.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS