Eurovision

– Selvsagt ønsker jeg det ikke var en krig eller humanitær krise

Eurovision-artistene på plass i Malmö er ikke bekymret over sikkerheten, selv om protester og demonstrasjoner er ventet. – Jeg vil ha fred, og føler meg virkelig trist og stresset, sier britenes Eurovision-artist, Olly Alexander.

Olly Alexander forteller i en dokumentar om hvordan han er blitt beskyld for delaktighet i folkemord på grunn av Eurovision-deltakelsen
Publisert Sist oppdatert

– Det er som å komme inn på en flyplass når man går inn i arenaen. Det er bra, sier Martinus og får medhold av broren Marcus. De har fokus på å prestere i sangkonkurransen, og har ifølge TT derfor valgt å skjerme seg for kommentarer som går på deres deltakelse i Eurovision.

– Selvsagt er det ikke bra med krig. Det synes ingen, ikke vi heller. Men nå skal vi representere et land, sier Martinus.

Danskenes artist Saba forteller at hun har fått «kjempemange mailer» fra personer som mener hun ikke burde delta i Eurovision på grunn av at Israel også er med.

– Det er veldig uvant for meg. Jeg har forklart at jeg ikke er ansvarlig for det som skjer i Gaza, og at jeg bare kan ta ansvar for mitt bidrag, sier Saba, som er på plass i Malmö med låten «Sand».

– Jeg føler jeg er i trygge hender, sier hun om sikkerheten ved arrangementet. Det er også Australias deltakere, duoen Electric Fields, enige i.

– Vi stoler på hele prosessen rundt konkurransen. Det er en menneskerett å demonstrere, og det er bra at folk sier det de mener, sier Michael Ross, som sammen med Zaachariaha Fielding utgjør Electric Fields. Deres bidrag handler om menneskelig kontakt.

– Det tror vi trengs, særlig i vanskelige tider. Vi vil minne våre medmennesker verden over at vi hører sammen, sier Ross.

I en britisk dokumentar som sendes tirsdag sier britenes Eurovision-artist, Olly Alexander, at reaksjonene på hans valg om å delta har vært «svært ekstreme».

– Mange av deltakerne, også meg selv, har fått mange kommentarer om at «dere er medskyldige i folkemord ved å delta i Eurovision», noe som er svært ekstremt, sier Olly Alexander.

– Selvsagt ønsker jeg det ikke var en krig eller humanitær krise. Jeg vil ha fred, og føler meg virkelig trist og stresset. Men jeg tror fremdeles det er en god ting at folk samles for å underholde. Derfor ønsket jeg å gjøre Eurovision, sier han til The Times.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS