Oslo/Fusion

Blikks publikumspris til Nelly & Nadine

Publikum kåret sine egne favoritter under Oslo/Fusion International Film Festival. Se hvilke filmer som vant Blikks publikumspriser.

Nelly & Nadine, Sverige/Belgia/Norge (2022).
Publisert Sist oppdatert

Publikum kårets sine favoritter under Oslo/Fusion International Film Festival som gikk av stabelen forrige uke. Tradisjonen tro er det Blikk som sponser publikumsprisene.

Under årets festival kåret publikum beste spillefilm, beste kortfilm og beste dokumentar.

Beste dokumentar: Nelly & Nadine

Publikums favorittdokumentar i år var Nelly & Nadine av den svenske regissøren Magnus Gertten. Magnus Gerttens dokumentar begynner med gamle arkivbilder fra Malmö havn. På bildene ser vi overlevende fra andre verdenskrig, og særlig en kvinne ved navn Nadine fanger oppmerksomheten og gjør at Gertten vil vite mer om hvem hun var. Sporene leder til Ravensbrück konsentrasjonsleir der Nadine stiftet bekjentskap med Nelly i 1944, noe som ble begynnelsen på et livslangt forhold med forbudt kjærlighet. Gertten blir kjent med Nellys barnebarn Sylvie som åpner kisten på loftet med postkort, bilder og hjemmevideoopptak. Sånn blir Sylvie endelig kjent med sin bestemor, og i den forlengelse; Nadine.

To foregangskvinner som sto opp mot datidens normer trer sterkere og sterkere frem ettersom puslespillet legges, og resultatet er en fantastisk kjærlighetshistorie mellom to kvinner fra ulike kulturer som fant hverandre i det aller mørkeste og holdt sammen i tykt og tynt.

Beste spillefilm: Elephant

I regissør Kamil Krawczyckis film møter vi Bartek, som driver en liten hestegård i fjellene i Sør-Polen. Han tvinges inn i rollen som familiens overhode når faren drar og moren får et sammenbrudd. Etter at naboen deres dør, dukker sønnen hans Dawid opp i landsbyen for begravelsen, og snart begynner de å tilbringe mye tid sammen. Bartek fascineres av Dawid og hans skjødesløshet, og etter hvert som forholdet deres blir dypere, vil kjærligheten tvinge Bartek til å bestemme om han er klar til å velge sin egen frihet fremfor familieforpliktelser.

Beste kortfilm: My almost first time

Basert på filmskaperen Charles Lums egen opplevelse av å gå til en homo-strand som ung mann og nesten ha sex for første gang.

Se alle prisene her: oslofusion.no

Powered by Labrador CMS