Musikk

Flere skeive artister på Lyse Netter

Festivalen i Moss blir stadig breiere musikalsk. – Vi har en liten bolk som er for streitinger, men det blir ellers en herlig blanding, sier bookingansvarlig Emil Nikolaisen til Blikk.

Valkyrien Allstars er ett av bandenen som skal spille på Lyse Netter i Moss
Publisert Sist oppdatert

Neste helg går festivalen Lyse Netter av stabelen i Moss, for femte gang.

I pressemeldingen skal det blant annet bli dj’er, artistsamtaler og kunst i alle krinkler og kroker, konserter i Heilmannparken- og i kroken utenfor House of Foundation, inne i den sagnomsuste Audiaturbokhandelen, på Ålen bar, på Fossen Bar og Bistro.

Og alt dette skal skje «mens Berlin Berghainsk techno» pumper inne på klubben, på gamle Gjenbruket.

– Det blir en spesiell helg, sier Emil Nikolaisen i Lyse Netter til Blikk.

På plakaten finner vi også flere skeive navn, så som Fay Wildhagen og Tuva Syvertsen-ledede Valkyrien Allstars, samt dj-ekteparet Tama Sumo & Lakuti.

– Vi har en liten bolk som er for streitinger, men det blir ellers en herlig blanding artister.

Lyse Netters festivalplakat

– Dere tenker kanskje ikke skeivt når dere booker, men hvordan tenker dere?

– Det er musikk og fellesskap som gjelder. Da kommer også alle subkulturer naturlig med. Musikken åpner for alt, det være seg legning, farge eller hvor du kommer fra, sier Nikolaisen.

– Hva hører dere da etter i musikken?

– Det er hele kartet. Men det er et tydelig slektskap i mye av det som skjer. På programmet har vi en brasiliansk legende på 77 år som har inspirert den franske delegasjonen, noen av de engelske og flere av oss norske.

– Det er mange forgreininger i fargerik musikk som sprer seg over mange sjangre. Oppsummert er det ulike uttrykk for noe vakkert, utfordrende, inspirerende og frika musikk.

Festivalen har siden oppstart vært kjent for å booke bredt utenfor allfarvei, men Nikolaisen er ikke mer beskjeden enn at han mener det kom en interessant omdreining etter at han ble engasjert i fjor.

– Jeg forandra ganske mye på profilen. Vi har dratt det mye lenger, og gjør noe annet enn alle andre.

– Etter å ha turnert rundt med mange ulike band, og vår store musikalske familie har vi nå kunne invitere band vi tidligere bare kunne drømme om. Nettverket vårt har noe å si, sier Nikolaisen.

Nikolaisen minner om at det ikke tar mer enn en drøy halvtime med tog fra Oslo til Moss. 

Lyse Netter arrangeres av indie-kulturhuset House of Foundation og Emil Nikolaisens studio i samarbeid med gode venner i nærområdet, 6-9. juni.


Powered by Labrador CMS