Festival

Klassisk under regnbuen

Når Oslo Kammerakademi inviterer til Ski Hagefestival i hagen til Oddvang på Ski, kan publikum forvente hyggelig stemning og lav terskel for å nyte fantastisk klassisk musikk i vakre omgivelser.

Oslo Kammerakademi.
Publisert

Oslo Kammerakademi, et av Europas fremste kammerensembler for blåsere, arrangerer sin egen festival 10. til 13. juni i en nydelig hage på Ski. Årets festival er den fjerde i rekken og feirer at det er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge.

Den gamle eiendommen Oddvang er et skeivt hjem. Den ligger i et borgerlig nabolag i den østlige delen av Ski sentrum, et område hvor det å være annerledes blir lagt merke til. Det er naturlig å markere Skeivt kulturår i hagen til Oddvang, for å gi konsertgjengere fra fjern og nær en god og ikke minst opplysende musikkopplevelse.

Festivalens program vil kretse rundt komponister som enten åpent eller i skjul har levd med en skeiv legning. Nyere musikkforskning har bidratt med mye interessant kunnskap om kjente og mindre kjente komponister.

Det varierte festivalprogrammet inneholder musikk for små og store kammerensembler, fra barokken til vår tid. Sammen med Oslo Kammerakademi opptrer gjesteartistene Tor Kessel (baryton) og Lars Notto Birkeland (klaver), og festivalens eget ensemble med unge talenter, Hage Ung.

Totalt planlegges det fire konserter under festivalen, hvor også Tor Kessel (baryton) og Lars Notto Birkeland (klaver/cembalo) er gjestemusikere. En av konsertene blir fremført i salongen på Oddvang ved flygelet.

For tre konserter brukes paviljongen i hagen som scene, mens det blir satt opp bord slik at publikum kan spise medbrakt piknik mens de hører på konserten. Hvis været skulle svikte er Ski Nye Kirke reserveløsning.

Publikum vil høre musikk av komponister som Georg Friedrich Händel, Franz Schubert, Benjamin Britten, Leonard Bernstein, Pauline Hall og Lene Grenager. Hage Ung vil lage en familiekonsert spesielt målrettet mot yngre lyttere, om Tsjaikovskij, hvis liv og helse var tungt preget av hans homoseksuelle legning.

For festivalprogram og billettkjøp, se: Ski Hagefestival – Klassisk under regnbuen

Powered by Labrador CMS