Festival

Pussy Riot kommer rett fra Berlin til Riddu Riđđu

Det har fått fart på billettsalget til urfolksfestivalen, som har solgt uvanlig mange billetter til åpningsdagen torsdag. 

Riddu Riđđu Festivalá med festivalsjef Sajje i spissen ønsker velkommen til årets festival
Publisert Sist oppdatert

Denne uka er det igjen tid for den årlige urfolksfestivalen Riddu Riđđu i Kåfjord.

På sletta i Olmmáivággi, to timer fra Tromsø, blir det forfulgte russiske punkrockbandet Pussy Riot å se på scenen sent torsdag kveld, anført av grunnlegger, kunster og aktivist Nadya Tolokonnikova.

Samme kveld spiller også Ella Marie Hætta Isaksen sin aller første konsert som soloartist, etter et år med mye engasjement og aktivisme for urfolksrettigheter.

– Det er tydelig at årets program tiltrekker seg oppmerksomhet og publikum. I år er faktisk torsdag den dagen vi har solgt flest enkeltbilletter. Det tror jeg aldri har skjedd før, sier festivalsjef Sajje Solbakk i en pressemelding. 

Men festivalen er fortsatt ikke utsolgt, så det er mulig å få plass på sletta.

Ettersøkte aktivister

Pussy Riot, som topper torsdagskvelden, omtaler seg som en global feministisk protest-kunstbevegelse.

Gruppa ble for alvor verdenskjent da Nadya i 2012 ble dømt til to års fengsel etter en demonstrativt opptreden mot president Vladimir Putin i hjemlandet.

Artistene ble siden sluppet fri, og har siden fortsatt protestene utenfor landegrensene. I fjor ble Tolokonnikova på ny «dømt» til fengsel i Russland, blant annet etter kunstprosjektet «Putin's ashes». 

Med et budskap som ikke kan misforstås: Putin vil bli funnet, brent og brakt til helvete.

Tolokonnikova har protestert aktivt de siste årene, særlig etter Russlands fullskala krig mot Ukraina. Senest denne helga gjennomførte hun en aksjon på et kunstgalleri i Berlin. Og nå kommer hun altså til Manndalen i Kåfjord, nord i Troms.

Fullspekket program

Årets Riddu Riđđu kan som alltid by på et fullt program av både kunst, musikk, kurs og urfolkskultur.

I år blant annet med et særlig fokus på skeive urfolkskunstere.

Powered by Labrador CMS