Uteliv

SLM Oslo stengt på ubestemt tid

Plan- og bygningsetaten vil ikke gi SLM Oslo midlertidig brukstillatelse.

Publisert

SLM Oslo, som har eksistert i siden 1976, ha de siste 13 årene holdt til i lokaler i Kvadraturen i Oslo sentrum.

I august ble Plan- og bygningsetaten tipset av Brann- og redningsetaten om at klubben ikke er godkjent til bruk som forsamlingssted.

«Vi har gitt beskjed om at bruken av lokalet som forsamlingslokale må stanse snarest og senest innen 15. september 2022», sa Atle Jan Larsen, pressekontakt i Plan- og bygningsetaten til Avisa Oslo.

SLM Oslo stanset bruken av lokalene i midten av september, og gårdeieren engasjerte et arkitektfirma og en brannteknisk konsulent for å få ryddet opp.

«Vi tar dette på alvor. Vi må rydde opp i papirarbeidet, og det arbeidet er allerede i gang», sa Marius Hofseth, president i klubben, til Avisa Oslo i september.

Nå er klubben likevel stengt på ubestemt tid. I et innlegg på SLM Oslos Facebook-side, skriver styret at de hadde håpet på en løsning i saken.

«Men i dag fikk vi beskjed om at det vil den ikke gjøre. Plan- og bygningsetaten vil ikke gi oss en midlertidig brukstillatelse, og SLM vil dermed fortsatt stå uten lokaler en god stund ennå. Vi må derfor vente på en permanent godkjenning, men den søknaden har ikke enda fått tildelt en saksbehandler, så den blir åpenbart ikke prioritert av kommunen. Styret er i dialog med gårdeier om hvilke muligheter vi har nå, men enn så lenge vil SLM forbli stengt på ubestemt tid.»

Powered by Labrador CMS