Viola Davis spiller Gertrude Pridgett Rainey, bedre kjent som Ma Rainey, som etter sin død ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 1983. Hun var blant annet kjent for «See See Rider Blues».

Biseksuell bluesdronning

Den nye filmen «Ma Rainey’s Black Bottom» har nettopp kommet på Netflix.

Publisert

Handlingen sentrerer seg rundt Ma Rainey (Viola Davis), en svart vaudevilleskuespiller som tidlig på 1900-tallet åpent brøt med kjønnsroller og var kjent for sine romantiske og seksuelle forhold til andre kvinner. Avdøde Chadwick Boseman har den andre store rollen som den ambisiøse unge trompetisten i bandet, som prøver å stjele rampelyset fra Ma Rainey, for ikke å nevne hennes unge kjæreste.

Handlingen utfolder seg i løpet av en dag i et platestudio i Chicago. Med Rainey som dreiepunkt, blir vi introdusert for hennes historie, samt historiene til bandmedlemmene (noen av dem fiktive). Filmen er basert på August Wilsons skuespill fra 1984 med samme navn, regien er ved George C Wolfe.

Til nå har Ma Rainey (1886 – 1939), født Gertrude Pridgett, vært relativt ukjent for de fleste. Men hun var banebrytende både som bluesanger, forretningskvinne og frigjort biseksuell. Karrieren hennes skjøt fart på 1920-tallet da hun spilte i en rekke varieteshow i sørstatene. Mot slutten av 20-tallet skilte hun seg mannen, og lanserte sin egen turnévirksomhet; Madam Gertrude Ma Rainey og Her Georgia Smart Set.

Hun hadde flere forhold til kvinner, inkludert Smith ifølge ryktene. Ifølge New York Times ble Rainey ved en anledning arrestert av politiet under en lesbisk orgie med noen av sine kvinnelige dansere i Chicago. Smith måtte kausjonere henne ut av fengsel. Hun havnet i trøbbel med politiet gjentatte ganger. I sangen «Prove It on Me Blues» fra 1925 synger hun for eksempel om sin egen arrestasjon etter lesbeorgien i Chicago, «They must’ve been women, ‘cause I don’t like no men».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS