Film og serier

Ett ligg i uka

I den nye serien «Ligga» spiller «Skam»-stjernen Ulrikke Falch den lesbiske 24-åringen Line, som i etter å ha blitt dumpet bestemmer seg for å ligge med én jente i uka.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske tv-serien «Ligga» beskrives som en normbrytende dramakomedie om en «uortodoks plan for hvordan du skal komme deg over eksen din ved å ligge rundt på Tinder».

I «Ligga» spiller Falch den lesbiske 24-åringen Line, som nettopp har blitt dumpet av kjæresten Julia. Hun har kjærlighetssorg og vil aller helst bare ha Julia tilbake, men bestevenninnen Elin, spilt av skuespiller og programleder Clara Henry, syns det er en håpløs idé.

Elin, som også er lesbisk, lanserer en plan om å opprette og styre en Tinder-konto i Lines navn. På denne måten kan Line «ligge seg glad igjen» og glemme Julie. Målet? Å ligge med én jente i uka.

«Ligga» har premiere på Discovery Plus 25. desember.

– Jeg gleder meg veldig til å vise hva vi har skapt! Det har betydd så mye at jeg fikk tillit av manusforfatteren og regissøren Lina Åström til å spille Line, og det har vært veldig lærerikt og trygt å jobbe tett med både henne og Clara Henry i dette prosjektet. Line er en karakter som gjør sitt beste for å rydde opp i livet sitt, men som ikke alltid lykkes så godt. Hun har et bredt spekter av følelser og havner i mange komiske situasjoner. Det har vært så gøy og utfordrende å gi liv til henne, sier Falch til Expressen.

Falch er best kjent fra hitserien «Skam» (2015-2017), hvor hun spilte karakteren Vilde. Siden den gang har hun utgitt boka «Jenteloven. Feministisk førstehjelp» (2018) med Sofie Frøysaa, ledet NRK-programmet «F-ordet» (2019) og fremmet temaer som feminisme, kroppspositivisme og psykisk helse både i samfunnsdebatter og sosiale medier.

.

Powered by Labrador CMS