Derry Girls

Lesbisk pikeskole i Nord-Irland

Sesong to følger jentene videre i skolegangen, og nå blir særlig jakten på kjærligheten et tema.

Publisert Sist oppdatert

DA «DERRY GIRLS» fikk internasjonal lansering på Netflix i jula i fjor, fikk den uventet popularitet. Da hadde komiserien allerede blitt vist på britiske Channel 4. Historien om en vennegjeng på en pikeskole i Londonderry i Nord-Irland på 90-tallet, tar opp alvorlige tema på en sjarmerende og humoristisk måte. Nå er andre sesong sluppet.

16-åringen Erin Quinn prøver sammen med vennene å håndtere et vanlig tenåringsliv på en katolsk jenteskole, mot et bakteppe av harde religiøse og politiske uroligheter. Nord-Irland har en vanskelig TVhistorie, der konflikten mellom protestantiske unionister og katolske borgerrettsforkjempere har vart i flere tiår. I perioden mellom 1968 og 1997 var denne konflikten på sitt mest intense. Kampen om nordirsk selvstendighet og løsrivelse fra Storbritannia, førte til demonstrasjoner, militære intervensjoner, drap og sprenging av bomber. Londonderry (Derry på folkemunne) var et sentralt sted for konflikten, og ligger hele tida som bakgrunn for vennegjengens hverdagsdrama.

Jentene diskuterer gutter, sladrer, fester, og krangler med lærerne. For Erin blir livet hakket mer spennende når hun leser et anonymt brev fra en medelev som visstnok er lesbisk. På ekte tenåringvis klarer hun ikke å holde en så spennende nyhet for seg selv, og snart prøver hele skolen å finne ut hvem avsenderen er. Da den lesbiske jenta viser seg å være en av Erin egne venner, Clare, håndterer Erin situasjonen på verst tenkelige måte.

Skuespilleren Saoirse-Monica Jackson (25) som har rollen som Eirin, understreker likevel i et intervju med magasinet Digital Spy, at Erins reaksjon ikke skyldes homohat. «Hun er bare så egoistisk, beskyttet og veldig naiv. Selvfølgelig klarer hun å gjøre venninnens legning til noe som handler om henne selv».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS