Tim Curry i rollen som Dr. Frank-N-Furter.

Oslo/Fusion Film Festival inviterer til The Rocky Horror Picture Show

Kultfilmen over alle kultfilmer, The Rocky Horror Picture Show, vises på SALT Art & Music lørdag 28. august.

Publisert Sist oppdatert

Kultfilmen The Rocky Horror Show er en blanding av drag, b-film, horror, sex og science fiction, hvor publikum er en like stor del av underholdningen som filmen på lerretet.

Oslo/Fusion Film Festival og SALT Art & Music inviterer til utekino lørdag 28. august og lover en kveld med hysterisk moro og kåring av beste kostyme basert på filmen The Rocky Horror Picture Show.

The Rocky Horror Picture Show

The Rocky Horror Picture Show er historien om det heteroseksuelle gjennomsnittsparet Brad og Janet som på en stormfull natt må søke ly hos den gale forskeren og transvestitten Dr. Frank-N-Furter, som har kommet til jorden fra planeten Transsexual.

På denne bestemte kvelden holder Dr. Frank-N-Furter et selskap for å feire en stor oppfinnelse; en perfekt og muskuløs mann som han har kalt Rocky Horror. Brad og Janet får en kveld de sent vil glemme.

Richard O'Brien, som har skrevet både manus og musikken, spilte selv en av hovedrollene, som butleren Riff Raff, og Dr. Frank-N-Furter ble spilt av Tim Curry i den originale oppsettingen.

Stykket ble satt opp for første gang i London i 1973. Teateret hadde bare 63 sitteplasser. Etter å ha fått gode kritikker flyttet ensemblet til et større teater samme året. Etter at de flyttet for tredje gang var det publikum i salen som allerede hadde sett stykket over tjue ganger og seks måneder etter premieren ble The Rocky Horror Show kåret av The London Evening Standard som den beste musikalen i 1973. I løpet av åtte år hadde stykket gått 2.960 ganger.

Da Brit Ekland tok med mannen sin for å se stykket begynte ting å skje internasjonalt. Mannen hennes var den amerikanske filmprodusenten Lou Adler som også var aksjeholder i nattklubben Roxy i New York. Han sikret seg rettighetene til showet og satte det opp på nattklubben i USA.

Da showet ble en hit der også, skrev 20th Century Fox kontrakt for å lage film av stykket, og satte «picture» inn i tittelen. På grunn av det kontroversielle innholdet i filmen fant produsentene ut at «The Rocky Horror Picture Show» trakk mest folk rundt midnatt.

Teaterstykket ble like godt likt som film og publikum kom om og om igjen. De lærte seg replikkene og tok med effekter som ris, paraplyer og vannpistoler som de brukte der det passet inn. Filmen markedsførte seg selv på folkemunne. I dag spilles filmen i kinosaler over hele verden og publikum er like viktig som skuespillerne på kinoskjermen, noe som muligens har gjort The Rocky Horror Picture Show til den aller mest kommersielle kultfilmen av dem alle.

The Rocky Horror Picture Show, lørdag 28. august kl. 21, SALT Art & Music, Festningsalmenningen, Oslo.

Info: Utekino: The Rocky Horror Picture Show

Powered by Labrador CMS