Sport

Lhbt-gruppe klaget inn tre Ligue 1-spillere og klubber

En fransk gruppe som kjemper mot homofobi i fotballen sendte onsdag inn en klage mot tre Ligue 1-spillere og klubber.

En lhbt-gruppe har klaget inn tre spillere, blant annet Mohamed Camara.
Publisert

Spillerne og klubbene det gjelder er Mohamed Camara og Monaco, Mostafa Mohamed og Nantes og Nabil Bentaleb og Lille. Klagen begrunnes med «offentlig provokasjon og hat på grunn av seksuell legning».

Foreningen «Bleus et Fiers» (blå og stolt) klaget inn Camara, Mohamed og Bentaleb og deres respektive lag sammen med den franske ligaen (LFP) på grunn av deres oppførsel under og etter en anti-homofobi-kampanje i Ligue 1 19. mai.

Camara har tidligere blitt utestengt i fire kamper av LFP for ikke å støtte den franske ligakampanjen mot homofobi. Han skjulte kampanjens logo foran på drakten da han spilte for Monaco mot Nantes i sesongens siste kamp.

24-åringen valgte også å ikke ta del i et gruppebilde der begge lagene sto bak et banner til støtte for LHBT-miljøet.

Foreningen «Bleus et Fiers» mener at straffen som ble utdelt av LFP ikke var hard nok. Den maliske spilleren kunne maksimalt fått ti kampers utestengelse etter Det franske fotballforbundets regelverk.

Monacos daglige leder Thiago Scuro sa etter kampen at Camara ikke deltok i kampanjen av religiøse grunner.

Gruppen hevder også at Mohamed nektet å spille kampen for å unngå å bruke kampanjens t-skjorte for andre år på rad. Bentaleb er klaget inn for å ha unngått å være med på et bilde foran LFPs anti-homofobi-banner.

«Bleus et Fiers» sendte også inn en klage mot klubbene Monaco, Nantes og Lille for ikke å ha straffet spillerne sine.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS