Norges landslagstrener i fotball for menn startet trenerjobben i mars med å diskutere homofobi med laget sitt. – Homofobi var noe vi snakket om første gang vi så hverandre. Det tar spillerne og jeg avstand fra, sier Ståle Solbakken.

Landslagsjef Ståle Solbakken: Vi mangler en åpen toppspiller

Landslagssjefen tror homofile spillere ville blitt fullt ut akseptert i norsk herrefotball, men at machokulturen fortsatt er problemet. – Beviset på det, er at ingen står fram. Vi mangler en åpen fotballstjerne. Det er mulig at det er det som skal til, sier Ståle Solbakken.

Publisert

I Tyskland sluttet over 800 fotballspillere i februar opp om en kampanje til støtte for spillere som var redde for å være åpne. Heller ikke i Tyskland har en eneste spiller i de øverste divisjonene stått fram som homofil mens han har vært aktiv.

Kampanjen «Ihr könnt auf uns zählen!» («Du kan stole på oss!») er støttet av spillerne i flere Bundesliga-klubber. «Jeg forstår om noen ikke orker å stå fram», sa Union Berlin-spilleren Max Kruse under kampanjelanseringen. «Men om noen av mine lagkamerater skulle stå fram, så ville jeg ha beskyttet dem mot alle idiotene der ute», fortsatte Kruse.

Men hva med norske spillerne og Solbakken, kan homofile fotballspillere «stole på dem»? Ja, sier landslagstreneren som gjerne støtter opp om en lignende kampanje i Norge.

– Jeg ser behovet for å ufarliggjøre, og er positiv til alt som kan bidra til at vi kommer videre slik at man kan være seg selv i alle sammenhenger, også i en idrettsgarderobe, sier Solbakken til Blikk.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS