Utstilling

Kjære Anna

Kjære Anna er en utstilling om skeiv kjærlighet og kreft.

Fra utstillingen Kjære Anna i Fotografiens Hus.
Publisert Sist oppdatert

Utstillingen Kjære Anna av Marte Gundersen i Fotografiens Hus er en fortelling om å finne ut at man har et dødelig kreftgen.

Gjennom dagbokaktige motiver, belyser hun hvordan de siste årene har vært for seg selv og sin kjæreste, Anna.

– Med utstillingen viser jeg den sårbare hverdagen til et ungt menneske som rammes av sykdom. Den personen er meg selv. Året jeg fylte 20 år lærte jeg mye om meg selv. Både at jeg forelsker meg i jenter, men også at jeg har et dødelig kreftgen. Å få beskjed om at man har et kreftgen påvirker ikke bare deg selv, men også de som står deg nærmest, sier Marte Gundersen.

I de personlige bildene, bruker Gundersen sterke farger og naturlig dagslys for å formidle følelser og sinnsstemninger i hverdagen. Snapshots av trær og blomster forteller om kjærlighet, forgjengelighet og tiden som passerer.

Med prosjektet har Gundersen mottatt magasinet Fotografis portfoliopris, blitt publisert i A-magasinet, holdt foredrag under Nordic Light Festival of Photography og er en av hovedheadlinerne ved samme fotofestival i år.

Ekko

I samme galleri viser også Marianne Udnæs utstillingen Ekko. Udnæs stiller ut arbeider med ulike former for fotografi, både fotografier på papir og utsnitt av analoge røntgenbilder som deler av vegginstallasjoner. Motivene i fotografiene har sitt utgangspunkt i detaljer i de ulike materialene i prosjektet og i spor som har oppstått etter egen arbeidsprosess. I de tredimensjonale arbeidene er små firkanter av de analoge røntgenbildene skåret ut, montert på støpte gipsplater og satt sammen i større komposisjoner. Via lys reflekteres de transparente utsnittene over på bakgrunnen, og det oppstår et visuelt ekko som endres i takt med omgivelsenes lys og skygge.

Utstillingene Kjære Anna og Ekko henger til 26. juni.

Info og åpningstider: fotografiens-hus.no

Fra utstillingen Kjære Anna i Fotografiens Hus.
Powered by Labrador CMS