Grasrotandelen

Skeiv klingende mynt

Norsk Tippings grasrotmidler betyr mye for lag og foreninger i Norge. Nå er totalen for 2023 klar. SLM Oslo er en av mange skeive organisasjoner som nyter godt av Grasrotandelen. – Det er veldig hyggelig at folk velger SLM Oslo som grasrotmottager og vi er umåtelig takknemlig, sier SLM Oslo-leder Marius Hofseth.

SLM Oslo-leder Marius Hofseth.
Publisert Sist oppdatert

Norsk Tipping gir hele sitt overskudd til samfunnsnyttige formål. Mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge er mottakere via Grasrotandelen.

Grasrotandelen går til lag og foreninger i hele landet, men det er de skeive organisasjonene i Oslo som får mest utbytte, siden det er her spillerne har vært mest aktive med å velge en grasrotmottaker.

FRI Oslo og Viken troner høyt med over 122 000 kroner.

– Grasrotandelen er en fin ordning. Tidligere tenkte vi ikke så mye over det. Det var så lite penger. Men så øker det år for år. Det er ganske utrolig. Det er gode penger for en frivillig organisasjon, sier Jan Elisabeth Lindvik, styreleder i FRI slo og Viken.

Like bak FRI Oslo og Viken, ligger Oslo fagottkor som har hentet inn nesten 100 000 kroner i løpet av året. Den norske bamseklubben er hakk i hel med over 94 000 kroner, mens Oslo Pride kasserte over 87 000 kroner og Den Norske Homofonien av 1990 henter hjem 46 000 kroner.

Rekrutterer aktivt

Skeiv Verden Oslo og Viken har fått over 35 000 kroner via Grasrotandelen i år.

– Det er veldig hyggelig å vite at folk ønsker å støtte oss av egen fri vilje, og gi noe tilbake til miljøet, sier Stephen Adom, daglig leder i Skeiv Verden.

– De siste årene har Skeiv Verden forsøkt å aktivt rekruttere flere til å gi oss sin Grasrotandel. Nå vet jeg ikke hvor mange av den yngre generasjonen som tipper, men jeg husker jo at det var en greie for foreldrene mine. Så det betyr at det kanskje ikke er de som vi er vant til at støtter oss som faktisk har satt oss opp som mottagere for Grasrotandelen, og det er hyggelig, sier Adom til Blikk.

– Det gjør godt

Fetisjklubben SLM Oslo kan glede seg over 86 000 kroner fra Grasrotandelen.

– Det gjør godt, sier SLM Oslo-leder Marius Hofseth til Blikk.

– Det er veldig hyggelig at folk velger SLM Oslo som grasrotmottager og vi er umåtelig takknemlig, spesielt etter de vanskelige årene vi har hatt, sier Hofseth.

Sjekk hvilke skeive organisasjoner og lag som får penger: Grasrotandelen

 

Powered by Labrador CMS