Oslo Pride

Inger Kristin Haugsevje går av som leder for Oslo Pride

– Jeg er svært stolt over det vi har fått til i Oslo Pride det siste året, sier Inger Kristin Haugsevje.

Inger Kristin Haugsevje trådte inn i vervet som leder for Oslo Pride i september 2021. Haugsevje tok over stillingen etter at Monica Aasen takket for seg.
Inger Kristin Haugsevje trådte inn i vervet som leder for Oslo Pride i september 2021. Haugsevje tok over stillingen etter at Monica Aasen takket for seg.
Publisert Sist oppdatert

Inger Kristin Haugsevje trådte inn som leder i Oslo Prides planleggingsfase for 2022, et viktig år for hele den skeive bevegelsen. Oslo Pride gikk av stabelen med både Pride Square på Youngstorget, Pride Park i Spikersuppa, og ikke minst med mottagelse i Oslo Rådhus da Regjeringen og Oslo kommune inviterte til en festaften torsdag 24. juni, i anledning Skeivt kulturår.

Alt lå til rette for en flott parade lørdag 25. juni, men natt til lørdag falt skuddene utenfor London pub og Per på hjørnet i Oslo sentrum. Både parade, Pride Park og alle skeive arrangement ble avlyst.

– Det siste året har vært lærerikt og innholdsrikt. Dette skulle i utgangspunktet være et frivillig verv, men jeg ble frikjøpt fra oktober i fjor for å få nok tid til å hjelpe organisasjonen gjennom en vekstfase. Nå må jeg prioritere min egen bedrift og har ikke mulighet til å bruke like mye tid på et verv som krever enda mer enn før etter en krevende sommer med terror i Oslo, sier Haugsevje.

Tragisk avslutning

Haugsevje har sittet i styret i Oslo Pride siden 2014. Hun er sikker på at eier FRI Oslo og Viken finner en god løsning for å føre Oslo Pride videre igjennom en sterk vekst.

Oslo Pride var frem til 2018 frivillig drevet, men i 2019 ble det bestemt at organisasjonens administrasjon skulle profesjonaliseres for å tilrettelegge enda bedre for frivilligheten som representerer grasrota i festivalen.

– Jeg er svært stolt over det vi har fått til i Oslo Pride det siste året. Til tross for omorganisering og to år med pandemi, har vi klart å levere en fantastisk pride-festival med enda bredere nedslagsfelt enn før. Med årets program har vi vært relevant for enda flere. Oslo Pride fikk en tragisk avslutning da paraden måtte avlyses som følge av terroren som rammet Oslo natt til lørdag 25. juni, sier Haugsevje.

Oslo Pride hadde før terrorhendelsen natt til 25. juni gjennomført en uke med vellykket festival, før paraden måtte avlyses.

– Først og fremst vil vi takke Inger Kristin for den gode jobben hun har gjort med årets festival, for stødig og god ledelse under en svært krevende krisesituasjon. Hun har også bidratt til å styrke Oslo Pride som organisasjon, sier Olav Ranes, leder i FRI Oslo og Viken.

– Vi vil nå i samarbeid med styret i Oslo Pride jobbe for å få på plass en ny leder som kan bygge videre på det arbeidet som er gjort, avslutter Ranes.

Powered by Labrador CMS