Skeive studenter

– Viktigere enn noen gang

Skeivt studentforum ønsker faddere og deltakere velkommen til Skeiv fadderdag i Oslo lørdag 26. august.

– En trygg arena og inngang til fellesskap for unge og nye skeive i byen vår er ekstra viktig i år, sier Zakariah Holm, leder av Skeivt studentforum (SSF). Her sammen med en blid gjeng fra SSF.
Publisert Sist oppdatert

 – En trygg arena og inngang til fellesskap for unge og nye skeive i byen vår er ekstra viktig i år. Det har vært korona og terror, og mye greier. Derfor er det skikkelig fint å kunne samles. Spesielt nå under studiestart, sier Zakariah Holm, leder i Skeivt studentforum.

– Vi vet det er mange nye som kommer til Oslo i denne tiden, og det vi prøver å gi med Skeiv fadderdag er en inngang til et godt miljø og skeivt fellesskap, som kanskje ikke har vært så lett å finne de siste årene.

Introduksjon til miljøet

Det er i år åttende gang fadderdagen arrangeres ved studiestart i Oslo.

– Dette er et populært og viktig arrangement for mange nye skeive i Oslo, og en god introduksjon til andre skeive, skeivt uteliv og skeive organisasjoner her, sier Borgar Ekhaugen i Skeiv Ungdom Oslo og Viken.

Organisasjonene som sammen lager Skeiv fadderdag er, i tillegg til Skeivt studentforum og Skeiv Ungdom Oslo og Viken, Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongurens (PKI), FRI Oslo og Viken og Skeiv Verden.

Fadderdagen byr på rusfri samling for alle, hvor alle blir kjent. Deretter blir det et rusfritt kveldsarrangement for folk som har lyst til å gå ut sammen på en liten skeiv pub-til-pub runde som en introduksjon til de skeive utestedene i byen.

– Vi er veldig stolte av å kunne være med, støtte oppunder fadderdagen. Noe viktigere enn dette for nye folk i byen vår kan jeg ikke tenke meg, sier Jan Elisabeth Lindvik, styreleder i FRI Oslo og Viken.

Meld deg som fadder

Ingen fadderdag uten faddere.

– Bli med som fadder da vel, og bli med på å arrangere noe som er ekstra fint og viktig, sier Trym Fjeldheim Karlsen, fra sentralstyret til Fri Oslo og Viken.

Skeiv fadderdag første del foregår på Chateau Neuf i Slemdalsveien nummer 15. På Chateau Neuf starter fadderdagen i biblioteket og naborom i 2. Etasje lørdag 26. August kl. 15.

– Det fremdeles er behov for flere faddere. Vi gleder oss veldig mye til hele dagen og kvelden, sier Zakariah Holm.

Alle faddere må registrere seg i forkant her.

Info og program: Skeiv fadderdag 2023

Powered by Labrador CMS