Trans

Frykt for det ukjente trigger anti-transholdninger

Det er dobbelt så stor sannsynlighet for at de som kjenner transpersoner er transallierte sammenlignet med personer som ikke har transpersoner i sitt virkelig liv.

Kunnskap om- og kjennskap til transpersoner er viktige ingredienser for å motarbeid anti-transholdninger.
Publisert Sist oppdatert

Studien Positive Futures er utført av den engelske skeive ungdomsorganisasjonen Just Like Us. Den omfatter en undersøkelse blant 3695 personer i alder 18 til 25 år. Undersøkelsen viser at de fleste som har anti-transholdninger har lite eller ingen kjennskap til transpersoner.

I undersøkelsen oppga 74 prosent av de som beskrev seg selv som ikke transstøttende, at de ikke kjente noen transpersoner. Til sammenligning var det bare tre prosent av de som oppga at de kjente transpersoner, som formidlet at de ikke var transstøttende melder Diva Magazine.

Blant skeive i utvalget oppgir 89 prosent at de er «støttende» eller «veldig støttende» til transpersoner, mens 69 prosent ikke-skeive formidler det samme.

Det var en større andel lesbiske, 92 prosent, som oppga at de kjente transpersoner, og 96 prosent av lesbiske oppgir at de er støttende eller veldig støttende til transpersoner.

Studien viser at mye av anti-transholdningene skriver seg fra frykten for det ukjente. Når man ikke kjenner transpersoner, er man mer tilbøyelig til å være ikke-transstøttende.

Powered by Labrador CMS