Genera+ion.

Generasjon Z gransker seg selv

Serien Genera+ion utforsker generasjon Z sitt forhold til seksualitet, kjønnsidentitet og trøblete familieliv – gjennom blikket til en av deres egne.

Publisert

«De liker alle å si at i dag er jeg dette og dette. Det var en tid hvor folk bare var normale!» utbryter en frustrert mor i den ferske traileren til HBO nye satsning Genera+ion.

Serien følger en mangfoldig gruppe high school-elever i deres utforskning av moderne seksualitet og kjønnsidentitet, og trøblete familieliv i et konservativt nærmiljø. Ut ifra traileren kan vi forvente oss den neon-sprakende og drømmende estetikken til Euphoria, og genuiniteten vi kjenner igjen fra Skins og Skam.

Fisting og regnbuer

Der mange tenåringsserier har én eller to skeive karakterer, er Genera+ion skeiv inn til beinet. Med låtene «I Like Boys» av Todrick Hall og «Rager teenager!» av Troye Sivan som soundtrack gir traileren oss et innblikk i det kompliserte moderne tenåringshierarkiet, hvor ikke alle aspirerer til å bli like konvensjonelt kule som sportsgutta og skoleballdronningene.

Det er en ny generasjon som styrer skolen nå – og det å stikke seg ut er ikke lenger synonymt med sosialt selvmord. Men serien viser også at det ikke helt ukomplisert å være skeiv, selv i 2021.

De få klippene vi allerede har fått se inneholder blant annet en samtale om avkoding av emojispråk på datingapper. Hva betyr en knyttneveemoji etterfulgt av en ferskenemoji? «At han liker fisting» er det nonchalante svaret til en av tenåringene.

Vi får også se en ut av skapet-samtale mellom en bror og en søster, og hvordan en av karakterene, ikledd en glitrende, regnbuefarget snekkerbukse, presenterer seg som en vannpolospiller med plettfritt karakterkort. «I’m like... a lot» forteller han til den nye rådgiveren på skolen.

19 år gammel serieskaper

Det er Lena Dunham, kjent fra «Girls», og ekteparet Daniel og Ben Barnz som står bak serien. Med på laget har Barnzparet også fått med seg sin 19 år gamle datter Zelda Barnz.

Ideen til «Genera+ion» ble til rundt middagsbordet hos familien Barnz. For noen år siden kom Zelda ut som skeiv, tett etterfulgt av sin yngre bror Dashiell. Familien samtaler om skeiv identitet ble startskuddet for arbeidet med serien.

Etter hvert innså ekteparet Barnz at Zelda måtte innlemmes i skriveprosessen, for hvem forteller vel historien om generasjon Z bedre enn én av deres egne?

– Dette kom fra Zelda, det var hennes idé. Det kom fra historier hun begynte å fortelle oss om kjønn og seksualitet, som var treffende og morsomme. Vi foreslo at hun skulle skrive dem ned, og tenkte at det ville bli en interessant serie. Men vi trodde ikke at den virkelig ville lages, sier Ben i et intervju med Indiewire.

Genera+ion byr på både ukjente og mer kjente ansikter fra generasjon Z. Den unge, og delvis skeive, rollebesetningen består blant annet av Justice Smith, Chloe East, Michael Johnston, Nava Mau, Haley Sanchez, Uly Schlesinger, Nathanya Alexander, Lukita Maxwell og Chase Sui Wonders.

De tre første episodene av Genera+ion slippes på HBO Nordic 11. mars.

Powered by Labrador CMS