Musikk

Pris til Orville Peck

Den skeive countryartisten Orville Peck ble hyllet under GLAAD-gallaen for sin åpenhet, og sitt arbeid for å fremme likestilling.

Orville Peck.
Publisert Sist oppdatert

Den skeive countryartisten er i vinden for tiden, ikke minst takket være låta «Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other», som han ga ut i april sammen med legenden Willie Nelson.

Cowboyduetten får snart følge av et helt album med duetter som Orville Peck vil gjøre med musikalske venner, kalt «Stampede».

Nå hylles Peck for åpenheten sin. Under lørdagens GLAAD Media Awards i New York mottok artisten Vito Russo-prisen, oppkalt etter stifteren av rettighetsorganisasjonen GLAAD.

Russo var en aktiv homoaktivist og er kjent for boka «The Celluloid Closet» (1981), hvor han gjennomgikk et hundretalls filmer med skeiv tematikk, og dokumenterte stereotypier.

Vito Russo-prisen deles hvert år ut til mediepersonligheter som har gjort en betydelig innsats med å fremme likestilling og åpenhet.

Prisen ble delt ut av skuespiller Jennifer Lawrense, og ifølge bransjenettstedet Billboard  kalte Lawrence Peck for «min favorittmusiker og gode venn.»

«Jeg elsker å se mennesker som er best på sitt felt samtidig som de er power bottoms», utalte Lawrence spøkefullt.

Lawrence spøkte også om sin uheldige forelskelse i Peck og la til: «Konverteringsterapi fungerer ikke. Hører du meg, Mike Pence? Jeg sa at konverteringsterapi fungerer ikke - selv om du tror det fungerte på deg.»

Selv brukte Orville Peck takketalen til å adresse utfordringene med å være skeiv i en musikksjanger som ikke har vært kjent for å omfavne skeive, og sa blant annet: «Jeg er en av mange som har følt oss ekskludert eller holdt tilbake på grunn av hvem vi er.»

Powered by Labrador CMS