Pride

Stjernelag serverer skeiv poesi

Britiske Joelle Taylor står øverst på plakaten når Oslo internasjonale poesifestival inviterer til en festkveld viet skeiv poesi på Goldie 21. juni.

I samarbeid med Creative Europe og Versopolis bringer Oslo internasjonale poesifestival dronningen av britisk queer-poesi, Joelle Taylor til Norge
Publisert

21. juni byr Oslo internasjonale poesifestival en helaften med skeiv poesi, som del av Pride-programmet til utestedet Goldie.

Her får publikum oppleve den mangefasetterte skeive poesien; fra hat til kjærlighet, mellom tro og begjær, og ikke minst de mange variasjoner av det skeive og det poetiske.

Kvelden åpner med Nils Bech som synger utvalgte sanger fra «Jeg elsker deg», akkompagnert av Nils Martin Larsen.

På programmet står også samtaler, opplesninger og performance, med Steinar Opstad, Elias Sadaq (DK), Jay Hulme (UK), Wesam Almadani (PS/NO), Guro Sibeko, Vikram Kolmannskog, Hanna Rajs (SE) og Joelle Taylor (UK).

Programleder for kvelden er Daisy Sælen Hafstad, som i disse dager er aktuell med den første boken om norsk transhistorie, «Mine damer og herrer og alle midt imellom». Den litterære samtalen vil ledes av skeiv teolog og transkvinne Eir Andrea Berg.

Dronningen av queer-poesi

I samarbeid med Creative Europe og Versopolis bringer Oslo internasjonale poesifestival dronningen av britisk queer-poesi, Joelle Taylor til Norge, som i tillegg til å by på performance vil bli intervjuet av Jay Hulme.

Både Taylor og Hulme er å finne i antologien «100 Queer Poems» (2022) som redaktør Andrew MacMillan gjestet Litteraturhuset i Oslo med tidligere i år.

Joelle Taylor er forfatter av fire diktsamlinger og debutromanen «The Night Alphabet», som kom tidligere i år.

Hennes siste diktsamling «C+NTO & Othered Poems» vant T.S Eliot Prize i 2021, og var utgangspunkt for britiske Radio 4s kunstdokumentar «Butch».

Taylor er en sentral person i det britiske slam poesi-miljøet.

I samtale med Jay Hulme vil Taylor snakke om det å gjøre skeiv historie synlig som aktivisme, og hvordan være en stemme mot hatprat og terror i Storbritannia.

Oslo internasjonale poesifestivals Skeiv poesi går av stabelen 21. juni kl. 18 på Goldie, Badstugata 7, Oslo. Info: Skeiv poesi på Goldie

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS