Jeg blir nok ikke tolket som skeiv. Men det er jo mye skrull med meg også, sier Håkon Kornstad og bryter ut i latter.

Jakter på skjønnheten

Han er lei av «likes» og artikkeldelinger på Facebook. Med prosjektet «Skjønnhet utenfra» vil han heller gjøre en forskjell i det virkelige liv. Nå leter han etter musikere blant flyktninger og asylsøkere.

Publisert Sist oppdatert

Han er ikke en mann som er redd for å prøve noe nytt. Ikke bare begynte tenorsaksofonisten Håkon Kornstad å synge opera etter fylte 32 år, midt i en jazzkarriere som hadde tatt av internasjonalt. Nå har han også dratt i gang integreringsprosjektet «Skjønnhet utenfra » sammen med gitarist Knut Reiersrud.

Sammen ønsker de å finne talentfulle musikere blant flyktninger og asylsøkere i Norge og bidra til at de integreres i det norske samfunnet. Prosjektet har fått støtte fra Bergesenstiftelsen, Norsk kulturråd og Fond for Utøvende Kunstnere.

Kontakten med en fløytist fra Damaskus og hans trøblete ferd fra borgerkrigen i Syria til Europa, satte Kornstad på ideen om å gjøre noe for flyktninger som har klart å komme seg til Norge.

– Jeg traff Mohammad på en jazzfestival i Syria i 2009, og vi holdt kontakten til det smalt i 2011. Siden han ville bli lærer på konservatoriet i Syria, måtte han avtjene den korte, obligatoriske verneplikten, men så snudde jo alt, og plutselig befant min musikervenn seg midt i borgerkrigen. Dessverre lyktes vi ikke å få ham hit til Norge gjennom en studieordning slik planen var, fordi situasjonen der tilspisset seg veldig fort.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS