Hatkrim

Stemplet skeive som «pedofile»

Høyreekstrem partileder risikerer fengsel for hatytringer mot jøder, muslimer og homofile i tillegg til NAV-bedrageri.

Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.
Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen.
Publisert

Alliansen-lederen Hans Jørgen Lysglimt Johansen (52) er nå tiltalt for en lang rekke hatefulle ytringer, etter straffelovens § 185. Det melder Filter Nyheter.

I tillegg til hatytringer mot jøder, muslimer og NAV-bedrageri, er Lysglimt tiltalt for å knytte tidligere Høyre-statsråd helseminister Bent Høie til konspirasjonsteori om «befolkningsutskiftning», og for å hevde av homoseksuelle er perverse mennesker.

En av tiltalepostene handler om en video om covid-vaksinen publisert på Bitchute 9. september 2021, der Lysglimt ifølge påtalemyndigheten fremmet hat mot homofile med tre ulike uttalelser.

I videoen knytter Alliansen-lederen den bebudede vaksineringen av skolebarn til «disse syke menneskene, disse pedofile pride-menneskene, homoseksuelle perverse menneskene».

Han kom også med en referanse til Høyre-statsråd Bent Høie. «(…) vi har en homoseksuell helseminister, dette er syke mennesker, og de får en seksuell kick av å tenke på at folk går og stemmer på dem, og så dreper vi barna demmes i samme sekund, vi gjør dem sterile, sånn at befolkningen må byttes ut av mennesker fra tredje verden, befolkningsutbyttingen», sier Lysglimt Johansen i videoen, ifølge tiltalen.

 

Powered by Labrador CMS