Hard Ton
Hard Ton

Ti år med Hard Ton

Trives best med masse queers foran scenen.

Publisert Sist oppdatert

Duoen Hard Ton er kjent for sine overdådige disco-låter og vokalisten Massimo «Max» Bestasis framtoning, en krysning mellom Divine og Leigh Bowery. Bak tangenter og andre instrumenter finner vi Mauro Copta, som sammen med Massimo har holdt den skeive disco-fanen høyt og stolt hevet i ti år.

Hard Ton har sine røtter i Italia og etter en rekke utgivelser på forskjellige plateselskap, slapp duoen omsider debutalbumet «Party Hard Ton» i 2017 på Luv Shack Records. Albumet var et festskriv til queerkultur.

«‘Party Hard Ton’ er en oppsummering av hva vi som duo er: en del hard festing og store deler tyngde, både musikalsk og queer-politisk», sa Mauro Copeta til Blikk i 2017.

Singelen «Queer Nation» fra albumet var en oppramsing av queer-ikoner og idoler – både skeive og streite.

«Queer er så mye mer enn bare homo. Queer er en holdning og en måte å leve livet på utenfor normen. Det streite homomiljøet er ganske normativt, og det er ikke der vi har det største publikummet vårt fra. Vi trives best når det er masse queers foran scenen», fortalte Copeta i Blikk-intervjuet.

Og foran scenen har det vært fullt i ti år nå, takket være Hard Tons unike scenepersonlighet og at de treffer tidsånden med skeiv disco. I anledning jubileet slapp duoen singelen «Hot Line» på Nang Records, der de har med Maxime Duvall på gjestevokal. Låta er også remikset av et stjernelag av produsenter, blant andre New York-legenden Man Parrish, som har hitlåter som «Hip Hop, Be Bop» og «Male Stripper» på samvittigheten.

For å gjøre jubileet komplett lanserer Hard Ton en eksklusiv t-skjorte: «COMME des HARDTON HOMO PLUS», som er et frekt nikk til det eksklusive japanske motemerket COMME des GARONS.

Mer info: hardtondiscoqueen.bandcamp.com

Powered by Labrador CMS